Home
Links
Contact
About us
Impressum
Site Map


YouTube Links
App Download


WATERS OF LIFE
WoL AUDIO


عربي
Aymara
Azərbaycanca
Bahasa Indones.
বাংলা
Български
Cebuano
Deutsch
Ελληνικά
English
Español-AM
Español-ES
فارسی
Français
Fulfulde
Gjuha shqipe
Guarani
հայերեն
한국어
עברית
हिन्दी
Italiano
Қазақша
Кыргызча
Македонски
മലയാളം
日本語
O‘zbek
Plattdüütsch
Português
پن٘جابی
Quechua
Română
Русский
Schwyzerdütsch
Srpski/Српски
Slovenščina
Svenska
தமிழ்
Türkçe
Українська
اردو
中文

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 052 (Without a schedule to Hawaii)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

52. Spre Hawai fără un program anume


Ai observat vreodată cum se întâlnesc păsările călătoare pe firele de curent pentru a zbura împreună? Se pregătesc oare de călătorie?

În fiecare an păsările cântătoare, rândunele şi berzele pleacă aproape exact în aceeaşi zi spre sud. Cine le spune că este timpul să îşi facă bagajele? Dumnezeu Creatorul le-a programat aşa. Ele urmează instrucţiunile Lui, şi acest lucru le salvează viaţa. Unele păsări zboară 10.000 de kilometri, iar primăvara se întorc înapoi la acelaşi cuib. Nu este aceasta o minune?

Ai auzit de ploierul auriu? Această pasăre trăieşte în Alaska, acolo unde pământul nu se dezgheaţă niciodată în totalitate. Această pasăre iese din ou după 26 de zile. Merişoarele şi omizile sunt mâncarea lui preferată. Ploierul auriu are mărimea unui porumbel, iar penele lui au o culoare verde aurie. Nu se descurca prea bine cu mersul, dar poate zbura foarte bine. Zburatul este mult mai important pentru el, căci iarna şi-o petrece în Hawaii. Până acolo zboară 88 de ore non stop.

Pentru oamenii de ştiinţă călătoria acestei păsări este un mister. Înainte de plecare pune în greutate încă jumătate din kilogramele pe care le are. Imagineazăţi că aşa s-ar întâmpla şi cu tine. În timpul zborului îşi mişcă aripile de 250.000 de ori în sus şi în jos. Ai putea şi tu să faci 250.000 de flotări fără întrerupere? Dacă păsările ar avea un vitezometru, acesta ar înregistra 51 de kilometri pe oră.

Ploierul auriu cântăreşte în total 200 de grame şi consumă într-o oră de zbor 0,6 la sută din greutatea corpului ei. Dacă am calcula am observa că, defapt cu 800 de kilometri înainte de a ajunge la destinaţie, ar trebui să se prăbuşească în mare.

Totuşi acest lucru nu se întâmplă pentru că în stol cele mai puternice stau în vârf, și le ajută pe cele mai slabe să economisească energie în timpul zborului.

Ploierul auriu urmează instrucţiunile pe care Dumnezeu le-a pus în el. El zboară prin noapte şi prin ceaţă fără busolă şi fără hartă. Cu toate că puii nu au mai fost niciodată în Hawai aceştia găsesc insula mică din marele ocean. Aceasta nu este un lucru la întâmplare. Ele urmează instrucţiunile bune ale lui Dumnezeu şi Îi cântă Lui cu mulţumire.

Nu ar trebui să facem şi noi la fel?

Instrucţiunile bune al lui Dumnezeu pentru noi se găsesc în Biblie, şi cine le urmează ajunge cu bine la destinaţie.


Personaje: povestitor

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 08:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)