Home
Links
Contact
About us
Impressum
Site Map


YouTube Links
App Download


WATERS OF LIFE
WoL AUDIO


عربي
Aymara
Azərbaycanca
Bahasa Indones.
বাংলা
Български
Cebuano
Deutsch
Ελληνικά
English
Español-AM
Español-ES
فارسی
Français
Fulfulde
Gjuha shqipe
Guarani
հայերեն
한국어
עברית
हिन्दी
Italiano
Қазақша
Кыргызча
Македонски
മലയാളം
日本語
O‘zbek
Plattdüütsch
Português
پن٘جابی
Quechua
Română
Русский
Schwyzerdütsch
Srpski/Српски
Slovenščina
Svenska
தமிழ்
Türkçe
Українська
اردو
中文

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 052 (Without a schedule to Hawaii)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

52. Изненада Пътуване до Хавай


Някога наблюдавали ли сте как прелетните птици се събират на електрическите жици преди да отлетят?

Всяка година чучулигите, лястовиците и щъркелите изминават много голямо разстояние, за да отидат на юг. Кой им казва, че е време да „стягат багажа”? Бог, Създателят, ги е направил така.

Те слушат Неговата заръка и това спасява живота им. Някои птици изминават над 9000 км и се връщат през пролетта в същото гнездо. Не е ли това чудо?

Една от американските пойни птици е златният дъждосвирец. Той живее в Аляска, където земята никога не се размразява напълно. Нужни са 26 дена за да се излюпи. Червените боровинки и гъсениците са любимата му храна. Той пораства колкото гълъб и перата му стават бляскаво златисто-зелени. Тази птица не може да върви много добре, но може да лети. Това е по-важно, тъй като прекарва зимният сезон в Хавай. Това означава, че предприема 88-часов полет без да спира за почивка.

Говорител: „За учените прелетните полети на тази птица са голяма загадка. Преди да отлети тя качва килограми, които се равняват на половината ѝ тегло. Представете си какво би станало с нас ако качим толкова много килограми. По време на полета тя размахва с крилете си над 25 хиляди пъти. Можеш ли да направиш толкова лицеви опори без почивка? Ако птиците имаха скоростомер, то при тази птица той би отчел 50км.ч.

Американският златен дъждосвирец тежи средно 320 грама и на всеки час летене изгаря 0,6% от теглото си. Според изчисленията това означава, че птицата трябва да е изтощена на 800км от крайната цел, а в този момент тя лети точно над океана. Но това не се случва, тъй като ятото се подрежда в триъгълна форма, което помага да се запази повече от енергията.”

Златният дъждосвирец следва указанията, които Бог е поставил в него. Без компас и план за полета, той лети през нощта и през деня и въпреки че по-малките птици никога не са били в Хавай, те могат да открият малкият остров в големия океан без проблем. Това не е съвпадение. Те следват Божиите заръки и пеят песни на благодарност към Него.

Необходимо ли е и ние да правим същото? Божиите добри заръки за нас са написани в Библията. Всеки, който ги следва, ще стигне до крайната цел.


Участници: разказвач, говорител

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:01 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)