STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 018 (Breakfast per airmail 3)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

18. Frukost med flygpost 3


Med snabba steg lämnade Elia kungens palats. En sak var klar: han skulle inte slösa bort någon tid på denna gudlösa kung som skulle göra allt som stod i hans makt för att döda Elia. Elia var inte rädd eftersom han visste att Gud är trofast och aldrig skulle överge honom.

Gud talade mycket tydligt till profeten.

Gud: ”Elia, gå bort härifrån. Gå österut och göm dig vid bäcken Kerit. Där kan du dricka ur bäcken och jag ska ge dig mat.”

Vet du hur Gud gjorde det?

Han skickade korpar som hämtade kött och bröd till Elia. Detta fantastiska hände verkligen; Gud skickade mat via ”flygpost” till Elias frukost och kvällsmat.

Gud är trofast. Allt som hans tjänare behövde gav Gud honom: ett gömställe, mat och dryck.

Många människor hade svåra liv på den tiden. Det hade inte regnat, så det blev ingen skörd och ingen mat att äta. Så småningom torkade till och med bäcken Kerit ut. När det hände visade Gud Elia vägen till Sarefat, som låg på andra sidan gränsen.

När han kom in i staden frågade han en kvinna:

Elia: ”Kan du ge mig lite vatten och en bit bröd?”

Kvinnan såg sorgset på honom och svarade med trött röst:

Kvinna: ”Jag har ingen mat kvar. Bara en handfull mjöl finns kvar i min skål, och i flaskan finns bara ett par droppar olja. Det är allt jag har. Jag ska just laga något till min son och mig själv att äta. Det räcker till en måltid till, men efter det … Vi kommer att dö.”

Elia: ”Var inte rädd! Gud sände mig till dig. Han sa att ditt mjöl inte kommer att ta slut och din flaska med olja kommer inte att vara tom så länge vi har denna torka.”

Gud är trofast! Vad han än lovar kommer alltid att hända.

Mjölet tog inte slut. Kannan med olja blev inte torr trots att kvinnan använde det varje dag för att tillaga något att äta. Profeten Elia, kvinnan och hennes son fick alltid nog. Är inte det underbart?

Gud är trofast! Du kan alltid lita på honom!


Röster: Berättare, Gud, Elia, kvinna

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on March 25, 2024, at 03:30 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)