STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 018 (Breakfast per airmail 3)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

18. Mic dejun căzut din cer 3


Cu paşi grăbiţi Ilie a părăsit palatul regelui. Un lucru era clar, nu era timp de pierdut, căci regele va face acum orice să îl omoare. Nu îi era frică, căci el ştia că Dumnezeu este credincios şi nu îl va lăsa la nevoie.

În gândurile profetului Dumnezeu vorbea cu voce clară.

Dumnezeu: „Ilie, pleacă din acest loc. Du-te spre est şi ascunde-te la pârâul Cherit. Acolo vei putea bea apă din pârâu şi eu mă voi îngriji să ai de mâncare.“

Şti tu cum a făcut Dumnezeu lucrul acesta?

El a trimis corbi, care îi aduceau lui Ilie pâine şi carne. Acest lucru este adevărat, Ilie primea micul dejun şi cina prin poşta aeriană.

Dumnezeu este credincios. El îi dădea slujitorului Său ceea ce avea nevoie. Un loc unde să se ascundă, de mâncare şi de băut.

La mulţi oameni le mergea foarte rău în vremea aceea pentru că nu mai ploua, nu mai era seceriş, nu mai era de mâncare. Încet, încet a secat chiar şi pârâul Cherit. Când s-a întâmplat lucrul acesta, Dumnezeu i-a arătat lui Ilie pe unde să treacă graniţa spre Sarepta.

La poarta oraşului a întâlnit o femeie şi a rugat-o:

Ilie: „Dă-mi te rog un pahar de apă şi o bucată de pâine.“

Femeia l-a privit cu tristeţe şi i-a răspuns cu o voce obosită:

Femeia: „Nu mai am provizii. Mai am doar o mână de făină într-un castron, iar în ulcior mai sunt doar câteva picături de ulei. Asta este tot ce am. Tocmai vroiam să pregătesc ceva de mâncare pentru mine şi pentru fiul meu. Mai ajunge pentru o masă şi apoi… apoi vom muri.“

Ilie: „Nu te teme! Dumnezeu m-a trimis la tine! El a spus că făina nu se va termina şi că ulciorul nu se va goli până nu va ploua din nou.“

Dumnezeu este credincios! S-a întâmplat aşa cum a promis.

Făina nu s-a terminat, ulciorul nu s-a golit, cu toate că în fiecare zi luau de acolo şi pregăteau de mâncare. Profetul Ilie, femeia şi fiul ei aveau întotdeauna îndeajuns. Nu este acest lucru minunat?

Dumnezeu este credincios, pe El te poţi baza!


Personaje: povestitor, Dumnezeu, Ilie, femeie

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 08:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)