STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 087 (I don’t want to live any more)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

87. Вече не искам да живея


Бележниците в училище били раздадени. Сандра греела от щастие. Тя едва дочаквала родителите си, за да им покаже хубавите си оценки. С Кайл било различно. Той бавно опаковал раницата си в края на учебния ден.

Бен: „Ей, Кайл, ще караме ли колело след обяд?”

Кайл: „Не, не днес.”

Бен: „Стига се бави. Искаш да прекараш нощта в училище ли?”

Кайл: „Отиди сам. Не искам да се прибирам. 4 по математика и 2 по немски. Ако баща ми види това ще ме убие. По-добре да се самоубия. Не искам да живея повече. Аз съм идиот, а никой не харесва идиотите.”

Бен: „Не говори такива безсмислици. Баща ти те обича много. Той ти купува много хубави подаръци.”

Кайл: „Моят баща? Той обича само себе си и кариерата си. Нищо друго не е важно за него.”

Бен: „Моят баща не винаги се държи добре. Той ме забелязва само ако объркам в нещо. След това започва да вика като луд. Това ме наранява. Имало е случаи, в които вече не съм искал да живея.”

Кайл: „А как се чувстваш днес?”

Бен: „Днес знам, че Исус съществува. Той ме обича дори когато се провалям. Винаги мога да отида при Него, дори и да съм сбъркал. Той е мой приятел. И въпреки, че не мога да го видя знам, че Той е винаги с мен. Не е нужно да бъда винаги силен; мога да плача в Неговото присъствие. Това ми се отразява добре.”

Кайл: „Добре за теб! Ако и аз също можех да повярвам в това.”

Бен: „Нека да караме колелета и да поговорим. Да дойда ли с теб до вас? Може би баща ти няма да се ядоса толкова ако има и някой друг с теб.”

Кайл: „Хубава идея. Ти си добър приятел.”

Бен: „А когато ваканцията свърши можем понякога да пишем домашните си заедно.”

Въпреки че Бен отишъл заедно с Кайл до тях, Кайл все още се притеснявал. Тогава се случило чудо: бащата не се ядосал когато видял оценките. Той дори признал, че и той не е получавал много добри оценки в училище.

Понякога е трудно когато родителите имат определени очаквания към своите деца. Но Исус е толкова по-различен. Той те приема такъв, какъвто си. Той те обича заедно с всички твои силни и слаби страни. Той знае, че можеш да правиш някои неща много добре, а при други изпитваш затруднения. Той иска да ти помогне. Така че бъди смел и Му се довери. Няма веднага да станеш най-добрия в клас, но Исус ще ти помогне да дадеш най-доброто от себе си. Той може да ти даде дисциплина и радост в ученето.

Бъди смел и се довери на Исус. С Исус можеш да направиш много повече!


Участници: разказвач, Бен, Кайл

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:08 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)