STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 078 (Lou Ling makes a decision)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

78. Lou Ling merr një vendim


Lou Ling kishte një problem të madh. Mendonte për idhullin që ishte në raftin sipër derës së përparme. Jetonte në Kinë por prindërit e saj nuk i kishin thënë kurrë se kjo copë druri ishte Zoti.

Nuk është e vërtetë, thjesht nuk mund të jetë e vërtetë. Zoti i gjallë është në parajsë dhe kjo figurë në raft nuk ishte gjë tjetër veçse një idhull i vdekur. Ai kishte duar, por nuk mund të ndihmonte askënd. Kishte gojë, por nuk mund të fliste. Kishte veshë, por nuk mund të dëgjonte.

Njerëzit e adhuronin këtë idhull, por nuk e dinin që Zoti i gjallë e kishte ndaluar: Unë jam Zoti, Perëndia yt, nuk do të përkulesh para asnjë perëndie tjetër përveç meje.

Lou Ling mendoi thellë për këtë gjë.

Lou Ling: "A është me të vërtete ky që qëndron në raft, Perëndia i vërtetë?"

Në shkollën e krishterë që ndoqi, kishte dëgjuar për të vetmin Zot të vërtetë. Ajo kishte mësuar se Ai dërgoi Birin e Tij në botë që të mund të vdiste për mëkatet e secilit person. Asaj i bëri përshtypje kur dëgjoi se Ai u ringjall pas tri ditësh dhe tani jeton në parajsë.

Kush ka të drejtë? Kush është Zoti i vërtetë? Jezusi apo figura në shtëpinë e saj?

Lou Ling: "Unë e di se çfarë do të bëj: do ta varros idhullin tonë në oborrin e shtëpisë sonë. Dhe nëse ai ringjallet, atëherë do ta di se ai është Zoti i duhur."

Lou Ling mori një lopatë, shkoi në oborr dhe varrosi idhullin. Ajo ishte e kënaqur me idenë e saj dhe u kthye në shtëpi. Kaloi një ditë. Dy ditë, dhe shkoi te varri i vogël dhe gërvishti dheun pak anash. Figura prej druri ishte ende e shtrirë atje. Ajo mezi priste ditën e tretë. Por në këtë ditë, si të tjerat, idhulli shtrihej i vdekur në tokë.

Lou Ling: "Tani besoj në Zotin Jezus, i cili vdiq për mua dhe u ringjall."

Lou Ling mori vendimin e duhur dhe shpesh përjetoi se Zoti i gjallë ishte me të dhe nuk e linte kurrë vetëm.

Zoti thotë në Fjalën e Tij:

"Unë jam Zoti, Perëndia juaj; nuk do të keni perëndi të tjerë përveçse meje. Asgjë nuk duhet të jetë më e rëndësishme për ju se unë."


Folësit: Autori, Lou Ling

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:11 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)