STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 077 (The tomb is empty)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

77. Varri është bosh


Miqtë e Zotit Jezus e ulën trupin e tij të pajetë nga kryqi dhe e vendosën në një varr të ri, të gdhendur në shkëmb. Pastaj rrotulluan një gur të madh në hyrje të varrit.

(muzikë e zonave publike në sfond)

Vajza: Jezusi shkoi në kryq, ndëshkimi i Zotit mbi të ra.
Për mëkatin tonë, Ai vdiq.
Për mua dhe ty, jetën dha.

Tmerrësisht të trishtuar, dishepujt u ulën së bashku në një shtëpi dhe medituan. Askush nuk mund ta kuptonte vërtet pse Jezusi duhej të vdiste. Pjetri ishte veçanërisht i prekur. Atij i erdhi shumë keq që e mohoi Jezusin dhe tha tri herë se nuk e njihte Atë. Ai nuk mund ta falte veten që ishte kaq frikacak. Tani ishte tepër vonë. Sepse Jezusi kishte vdekur.

(muzikë e zonave publike në sfond)

Djali: Jezusi vdiq në kryq, gjakun e Tij derdhi për ne.
Sa herë mëkatin në Të dorëzojmë, falje gjejmë.
Falje për mua, falje dhe për ty.

Krejt papritur u hap dera.

Maria: "Ai është i gjallë! Jezusi jeton! Nuk është më në varr."

Maria tjetër: "Një ëngjëll na dha lajmin e mirë. Pjetër, ain a that ë të themi veçanarisht ty. Jezusi jeton."

Pjetri: "Supozohet që ju të më thoni mua se Ai jeton?"

Pjetri nuk e mbante dot veten. Me Gjonin vrapoi drejt varrit me aq shpejtësi sa mundi. Kontrolluan brenda. Trupi i Jezusit nuk ishte më aty. Ata panë dhe besuan se Jezusi u ringjall nga të vdekurit dhe sot jeton. Me vrap u kthyen dhe u treguan të tjerëve.

(muzikë e zonave publike në sfond)

Djali dhe vajza: Jezusi në varr u fut, por në të nuk qëndroi.
Për Pashkë u ringjall përsëri, Haleluja.
Për mua dhe për ty, Haleluja!

Për mua dhe për ty. Për dishepujt dhe për Pjetrin, për dështimet dhe për njerëzit që kanë bërë kaq shumë gjëra të gabuara – Jezusi vdiq në vendin tonë dhe u ringjall përsëri.


Folësit: Autori, djali, vajza, Maria, Maria tjetër, Pjetri

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:11 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)