STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 156 (Esther – star of the East 1)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

156. Estera, steaua Estului 1


Fată: „Mă cunoști? Mă numesc Hadassa și locuiesc în Persia. Dar aici sunt o străină. Părinții mei au murit. Nici nu mai îmi amintesc de ei. Mardoheu, o rudă de-a mea, m-a luat în grijă. El este un tată vitreg bun. Noi locuim în marele oraș Susa. Aici toată lumea mă numește Estera. Numele meu persan înseamnă ,Steaua Estului'.”

Fetița aceasta necunoscută, frumoasă și isteață nu bănuia că odată ea va străluci ca o stea luminoasă și că va fi renumită.

Estera a devenit regină. Povestea ei este scrisă în Biblie. Mărețul rege Ahașveroș a ales-o. Dintre toate fetele tinere, i-a plăcut cel mai mult de ea. I-a pus pe cap coroana și a făcut din asta o mare sărbătoare.

În acea zi, în toată Împărăția nu s-au perceput taxe, și în loc de taxe a împărțit cadouri.

Nu era o întâmplare că Estera devenise împărăteasă chiar atunci. Sunt sigură că Dumnezeu a influențat alegerea făcută de împărat. Domnul întregii lumi, în care credea Estera, a condus inima lui.

Estera purta cu ea un secret. Nimeni nu știa că ea era iudeică. Tatăl ei vitreg a sfătuit-o să nu spună nimănui acest lucru. Ea a ascultat de el și a tăcut cu privire la acest lucru. Mardoheu lucra pentru împărat. Într-o zi el a fost martor când doi slujitori au făcut un jurământ împotriva împăratului ca să-l omoare.

Mardoheu i-a spus acest lucru împărătesei Estera, iar ea i-a transmis repede împăratului. Complotul a fost scos la lumină, iar vinovații au fost pedepsiți. Ahașveros a poruncit ca această faptă să fie consemnată într-un jurnal al împăratului persan.

Nu după multă vreme un tip răutăcios a apărut la palat. Haman cel mândru. El a reușit să se facă plăcut împăratului. Haman a devenit al doilea cel mai mare din împărăția persană. El era un om cu plan diavolesc ascuns. Despre aceasta îți voi povesti data viitoare.


Personaje: povestitor, fetiță

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 09:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)