STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 150 (Very brave 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

150. Shumë trim 2


Ishte shumë e guximshme. Inami nuk donte të pinte pijen e magjistarit, prandaj e derdhi nga dritarja.

Inam: "Unë besoj në ty, Zot Jezus, të lutem më shëro."

Dhe vajza indoneziane u shërua përsëri.

Kur Inami u shërua, shkoi para së gjithash në shërbesë në kishën e vogël që qëndronte në xhunglën e saj.

(tingulli i muzikës)

Këndoi me gëzim këngët e bukura për Jezusin bashkë me të tjerët.

Pastaj ajo u tha atyre se Jezusi e dëgjoi lutjen e saj dhe e shëroi përsëri.

Gruaja: "Dhe kush mendon mami se të bëri mirë?"

Inam: "Ajo mendon se ishte magjistari i cili më dha diçka për të pirë."

Gruaja: "Do t'i thuash të vërtetën?"

Inami mendoi për këtë edhe kur u kthye për në shtëpi. Ajo shpesh rrihej sepse besonte në Jezusin.

Të nesërmen shkoi në kuzhinë dhe shikoi ndërsa nëna e saj po ndante erëzat.

Inam: "Mami, me siguri mendon se pija e magjistarit më shëroi sërish. Por kjo nuk është e vërtetë. E derdha pijen nga dritarja. Jezusi më shëroi."

Nëna: "A është e vërtetë? Kjo do të thotë se po ndodh i njëti cikël."

Nuk dukej dhe aq keq. Përkundrazi. Prindërit e saj ishin habitur prej kohësh me Inam-in e tyre të guximshme, e cila besonte në Jezusin me gjithë zemër.

Nëna e saj ngriti sytë nga dielli.

Nëna: "Inam, është koha për të shkuar në kishë."

Inami iu hodh në krahë nënës së saj.

Për herë të parë ajo shkoi në shërbesë me lejen e prindërve të saj. Dhe pas një kohe e shoqëruan edhe prindërit e saj. Inami ishte aq e lumtur teksa ishte ulur mes babait dhe nënës së saj; dhe dëgjuan historitë e Jezusit së bashku.

Prindërit e saj menduan shumë për atë që dëgjuan në kishën e vogël. Ata e krahasuan fenë e tyre me besimin në Jezusin, gjë që i dha vajzës së tyre forcën për të qëndruar besnike, edhe kur rrihej.

Një ditë prindërit e saj vendosën të ndiqnin Jezusin.

Jeta e Inamit me Jezusin i kishte bindur se Ai jeton. Me gjithë rrahjet e shumta, ajo i qëndroi besnike Jezusit dhe e donte atë gjithnjë e më shumë.


Folësit: Autori, Inam, gruaja, nëna

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:30 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)