STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 021 (Sin begins little by little 6)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

21. Mëkati fillon pak e nga pak 6


Mbreti Ashab ecte sa para mbrapa në pallatin e tij. Edhe një herë ai u mbështet në parmakun e dritares dhe vështronte vreshtin me admirim.

Ashabi: "E dua atë vresht! Është kaq pranë pallatit tim. Mund të bëj një kopsht të mrekullueshëm prej tij dhe madje të rris lakër."

Dhe shkoi tek pronari.

Ashabi: "Naboth, ma shit vreshtin mua."

Nabothi: "Nuk mundem! Kjo copë tokë është trashëgimi nga etërit e mi. Nuk mund ta shesim një trashëgimi - është ligji i Zotit."

Pa thënë mirupafshim, Ashabi u largua dhe shkoi në shtëpi i ofenduar. I vrenjtur, u shtri në shtratin e tij.

A mërzitesh ti kur nuk merr atë që do?

Mbreti Ashab u kthye nga ana tjetër kur ndjeu se dikush e ngacmoi.

Jezebeli: "Çpo ndodh me ty?"

Kur Jezebeli e dëgjoi se çfarë e shqetësonte atë, i tha:

Jezebeli: "Çohu dhe gëzohu. Do të gjej unë një mënyrë për të ta dhënë atë vresht."

Mbretëresha i shkroi një letër këshillit të qytetit, falsifikoi nënshkrimin e Mbretit dhe e vulosi letrën me unazën e vulës së Mbretit.

Këshilltari i qytetit lexoi këto fjalë: Organizoni një festë dhe ftoni Nabothin. Pastaj paditeni duke i thënë: Ti blasfemove për Perëndinë dhe Mbretin; për këtë duhet të vdisni.

Dhe kështu ndodhi. Pa dyshim, Nabothi e pranoi ftesën dhe në fund të mbrëmjes ai vdiq.

A nuk është e tmerrshme se si një mëkat i vogël mund të bëhet kaq i tmerrshëm?

E shikon – e dëshiron – lind zilia – rritet krenaria – fillon ofendon – gënjen – dhe më pas vret!

Lajmi për vdekjen e Nabothit u përhap shumë shpejt. Atëherë mbreti Ashab shkoi të merrte vreshtin si të ishte i veti. Dhe veproi pa menduar se çfarë do të mendonte Perëndia. Papritur Elia iu shfaq ballë për ballë. Ashabi u zbardh si një fantazmë.

Ashabi: "Më gjete më në fund, armiku im?"

Elia: "Po, të gjeta. Ja shite veten mëkatit dhe e le të rritet në zemrën tënde. Zoti e urren mëkatin dhe do të të shkatërrojë ty dhe familjen tënde."

Mbreti mendonte për këto fjalë pa pushim. I vinte keq për gjithçka që kishte bërë. Dhe Perëndia pa zemrën e tij dhe u tregua i mëshirshëm me të.

Kur ia rrëfejmë mëkatet Zotit Jezus, Ai është besnik dhe do të na falë edhe mëkatin tonë.


Folësit: Autori, Ashabi, Nabothi, Jezebeli, Elia

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:57 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)