STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 055 (Innocent in jail 3)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

55. Nevinovat în închisoare 3


Uşa închisorii s-a închis cu un zgomot puternic. Supraveghetorul a încuiat uşa şi a plecat. Iosif era în spatele gratiilor. Nevinovat! El a făcut ce era corect, şi pentru aceasta a fost închis. Este de înţeles aşa ceva?

Iosif se gândea la cele întâmplate.

(Muzică pe fundal)

În mintea lui îi vedea pe fraţii săi. Cu mulţi ani în urmă ei l-au vândut ca sclav şi a ajuns în Egipt. Ei îl urau pentru că Dumnezeu a spus că într-o zi va face din Iosif un mare domnitor.

În ţara piramidelor şi a faraonilor Iosif a fost cumpărat de Potifar. El îşi îndeplinea munca cu plăcere. Căpitanul armatei lui faraon se mira de Iosif, căci nu a mai avut niciodată un slujitor atât de bun. Toate lucrurile mergeau bine pe mâna lui. Niciodată nu greşea în ceea ce făcea. Să îţi spun care era secretul? Dumnezeu era cu el şi îl ajuta.

Potifar a lăsat în grija lui Iosif toată casa lui şi toate terenurile sale. Iosif era o persoană de încredere şi era frumos la chip. Soţia lui Potifar s-a îndrăgostit de el şi dorea ca Iosif să fie bărbatul ei.

Este corect acest lucru? Porunca lui Dumnezeu spune: „Să nu faci adulter“ adică să nu îţi cauţi alt bărbat. Acest lucru era valabil atunci şi este valabil şi astăzi. Iosif asculta de Dumnezeu şi nu s-a lăsat convins de soţia lui Potifar.

Într-o zi soţia lui Potifar a încercat din nou să-l ispitească pe Iosif.

Tu ce faci când cineva te ispiteşte să faci un lucru rău? Fă la fel ca Iosif. El a fugit de acolo; a fugit de păcat. Când această femeie l-a prins de haină, el a fugit şi haina lui a rămas la ea. El nu a căzut în păcat cu soţia stăpânului său. Femeia s-a supărat şi a făcut în mintea ei un plan rău.

Când soţul s-a întors din călătoria sa, această femeie i-a povestit că Iosif a venit în camera ei şi a vrut să îşi bată joc de ea. Şi că atunci când ea a strigat tare, Iosif a fugit repede şi şi-a lăsat haina acolo.

Potifar a crezut aceste minciuni şi s-a mâniat foarte tare pe Iosif. L-a aruncat în închisoare.

Dar Dumnezeu a fost şi în închisoare cu Iosif, de aceea povestirea nu se încheie aici.

Dumnezeu avea un plan cu Iosif, chiar dacă nu pare aşa.

Data viitoare vom continua cu această povestire adevărată din Biblie.


Personaje: povestitor

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 08:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)