STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 141 (Up at 5.00 o'clock 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

141. Zgjuar deri në 5 të mëngjesit 2


(tingulli i orës me zile)

Në orën 5:00 të mëngjesit ra alarmi. Hudson Taylor u ngrit.

Djali: "Kaq herët! Pse?"

Ai donte të kishte shumë kohë që të mund të lexonte Biblën e tij pa shpërqendrime. Ky ishte mësimi i tij i parë, për t’u bërë një misionar. Përveç kësaj, ai filloi të merrej me sport për të qenë më i aftë fizikisht.

Kështu ishte 150 vjet më parë. Hudson Taylor e donte Zotin Jezus dhe donte të bëhej misionar.

(tingulli i trokitjes)

H. T.: "Përshëndetje, Pastor. A mund të më japësh ndonjë libër për Kinën?"

Pastori: "E pse për Kinën?"

H. T.: "Jezusi do që unë të shkoj misionar atje."

Pastori: "Dhe si do shkosh në Kinë?"

H. T.: "Nuk e di këtë ende. Por do t'i besoj Zotit Jezus. Ai do të më udhëheqë."

Është shumë e rëndësishme t'i besosh Jezusit. Edhe ne mund të mësojmë ti besojmë Atij. Hudson Taylor bëri një marrëveshje me Jezusin që do ta ndihmonte atë.

H. T.: "Zoti Jezus, do të të kërkoj vetëm Ty për gjithçka që kam nevojë."

Hudson nuk ishte i pasur. Një herë, të vetmet para që kishte ishte një gjysmë kurore, e cila kushtonte rreth 3 dollarë. Megjithatë, ai ishte i lumtur dhe vizitoi të varfërit.

Burri: "Zoti Taylor, ju lutem ejani dhe lutuni për gruan time. Ajo është shumë e sëmurë."

Hudson e ndoqi burrin në një dhomë të vogël e të pisët. Kur pa fëmijët e uritur dhe gruan e sëmurë për vdekje, u lut për ta dhe u dha paratë e fundit që kishte. Dhe i tha vetëm Zotit Jezus se nuk kishte ushqim për drekë. Dhe Jezusi e shpërbleu besimin e tij. Mrekullia erdhi me postë: 12 dollarë nga një person anonim! Dhe gruaja e sëmurë u shërua përsëri.

Hudson punoi për Dr. Hardey. Ai ishte një mjek i mirë, por një njeri harrues.

Doktor Hardey: "Zoti Taylor, a të kam paguar?"

H. T.: "Jo."

Doktor Hardey: "Më vjen shumë keq. Sapo i çova të gjitha paratë në bankë. Duhet të më kishe kujtuar."

Por kjo do të ishte kundër marrëveshjes së tij për t'i treguar vetëm Jezusit për atë që i nevojitej. Por tani si duhet ta paguajë qiranë? Dr. Hardey u fut edhe një herë në dhomën e pritjes.

Doktor Hardey: "Kjo është paga juaj. Një pacient sapo erdhi dhe donte të paguante faturën e tij menjëherë."

Në këtë mënyrë Jezusi u kujdes për Hudson. Ai kujdeset për këdo që beson tek Ai.

Më vonë Hudson studioi mjekësi në Londër. Në spitalin universitar i ndodhi diçka e tmerrshme. Do të dëgjoni për të në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, djali, Hudson Taylor, pastori, burri, Doktor Hardey

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:27 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)