STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 115 (The greatest Christmas present)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

115. Dhurata më e madhe e Krishtlindjes


Vajza: "Mezi pres sat ë vijë Krishtlindja. Këtë vit lista e dëshirave të mia është një milje e gjatë."

Djali: "Shpresoj që dëshira ime më e madhe të realizohet. Dua shumë një Smartphone të ri."

Duhet të prisni edhe pak.

Vajza: "Po, fatkeqësisht!"

Po fatmirësisht jo aq gjatë sa Simeoni.

Djali: "Kush është ai?"

Bibla e prezanton kështu: jo më aq i ri, në fakt, mjaft i vjetër. Ai jetoi në Jeruzalem dhe ishte besnik ndaj Perëndisë. Atij iu desh të priste 40 vite të tëra – ndoshta edhe më gjatë – derisa të plotësohej dëshira e tij më e madhe.

Vajza: "Kaq shumë kohë? Dhe cila ishte dëshira e tij më e madhe?"

Dëshira e tij lidhej me një nga premtimet e Zotit.

Zoti: "Simeon, ti do të vdesësh vetëm pasi të kesh parë Shpëtimtarin e botës."

Edhe pse Simeonit iu desh të priste, të priste dhe të priste, ai kurrë nuk hoqi dorë nga shpresa. Sepse ai e dinte se mund të mbështetej te Perëndia.

Një ditë ai hyri në tempull. Dhe pikërisht në atë moment mbërritën edhe Maria, Jozefi dhe foshnja Jezus. Kur Simeoni pa foshnjën, papritmas e kuptoi: ky është Shpëtimtari i premtuar!

Simeoni pa Jezusin. Tani dëshira e tij më e madhe u plotësua. Kjo e bëri atë më të gëzuar se të gjitha dhuratat në botë!

Me gëzim të madh e mori foshnjën në krahë dhe u lut.

Simeoni: "Zot, tani mund të vdes në paqe, sepse ti e ke mbajtur premtimin tënd ndaj meje. Sytë e mi e kanë parë Shpëtimtarin e botës."

Dikush shkroi një këngë për Simeonin:

(Muzikë)

Na ishte një plak, plak me emrin Simeon.
Birin e Perëndisë pa, Zoti dëshirën ja plotëson.
Eja, eja edhe tek unë, Shpëtimtar, derën e hap.
Eja, eja edhe tek unë, Shpëtimtar, derën e hap.

Nuk e di nëse të gjitha dëshirat tuaja do të përmbushen në Krishtlindje. Por e di se nëse dëshironi që Jezusi të vijë në jetën tuaj ashtu siç thotë edhe kjo këngë, atëherë Jezusi do ta përmbushë atë dëshirë sot.


Folësit: Autori, vajza, djali, Zoti, Simeoni

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:20 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)