STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 084 (The mysterious dream 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

84. Ëndrra misterioze 2


Mbreti Nebukadnetsar nuk mund të flinte fare. I shqetësuar u rrotullua nga njëra anë në tjetrën. Pastaj thirri një nga shërbëtorët e tij. (tingulli i një zile)

Shërbëtori: "O mbret jetofsh përjetë. Çfarë mund të bëj për ju?"

Mbreti: "Thirri të gjithë këshilltarët dhe magjistarët e mi menjëherë."

(tingulli i shumë zërave, njerëzit që ecin, pastaj qetësi)

Mbreti: "Pashë një ëndërr që më ka turbulluar shumë. Më thoni kuptimin e kësaj ëndrre."

Magjistarët: "Tregojua ëndrrën shërbëtorëve të tu dhe do ju tregojmë kuptimin e saj."

Mbreti: "Jo, ju duhet të më tregoni mua ëndrrën. Ju urdhëroj! Ma tregoni ëndrrën, dhe do ju shpërblej. Nëse nuk ma thoni, do ju vras."

Magjistarët: "Le t’u tregojë mbreti ëndrëën shërbëtorëve të vet, dhe ne do t’i japim interpretimin."

Mbreti: "Justifikime koti. Doni të përfitoni më shumë kohë."

Magjistarët: "Ne mund të interpretojmë ëndrrat, por nuk ka njeri mbi tokë të të tregojë ëndrrën që ju keni parë. Ajo që kërkoni është e pamundur."

Mbreti u tërbua: "Do t’ju shfaros të gjithëve!"

Edhe Danieli dhe miqtë e tij u prekën nga ky vendim. Por Danieli nuk kishte frikë. Kur dëgjoi arsyen e këtij dekreti të tmerrshëm, hyri në shtëpinë e tij dhe ua tha miqve të tij.

Danieli: "Le të lutemi. Zoti ynë di gjithçka. Mund të ma tregojë ëndrrën e mistershme."

Zoti ishte i vetmi që mund ta ndihmonte. Dhe Ai e bëri. Natën, Perëndia ia zbuloi ëndrrën Danielit.

Danieli: "Je një Zot i mrekullueshëm. Faleminderit! Ti di gjithçka. Dhe u përgjigjesh lutjeve tona."

Danieli kërkoi t’a çonin tek mbreti.

Mbreti: "A mund të ma tregosh me të vërtetë ëndrrën time?"

Danieli: "Asnjë njeri nuk mund të bëjë atë që kërkon Mbreti. Por Zoti i gjallë mund të zbulojë të gjitha misteret. Ai ju tha në ëndërr se çfarë do të ndodhë në të ardhmen. Mbreti ëndërroi për një statujë të madhe. Pamja e saj ishte e mrekullueshme. Koka ishte prej ari të pastër. Kjo përfaqëson mbretërinë tuaj. Është më e madhja dhe më e forta nga të gjitha. Por mbretëritë që do të vijnë pas jush do të zvogëlon gjithnjë e më shumë. Dhe në fund, mbretëria do të përçahet Por në të njëjtën kohë, Zoti do të ndërtojë mbretërinë e Tij. Mbretëria e Perëndisë do të mbetet përgjithmonë. Është e përjetshme. Ëndrra juaj është e vërtetë."

Mbreti: "Zoti yt është Mbret i Mbretërve!"

Mbreti ishte i impresionuar me interpretimin e ëndrrës. Ai e bëri Danielin shumë të pasur dhe i dha shumë dhurata.

Dhe se çfarë bëri më pas do t’a dëgjoni në dramën e radhës.


Folësit: Autori, shërbëtori, mbreti, magjistarët, Danieli

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:13 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)