STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 060 (Christmas – so different 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

60. Krishtlindje- ndryshe 2


Në fshatin e vogël në mal, askush nuk festoi Krishtlindjen. Askush nuk ishte i lumtur që lindi Zoti Jezus. Ndryshe ishte me Turean. Fshehurazi atë mëngjes, ajo i kishte treguar vëllait të saj historinë e Marisë, Jozefit dhe foshnjës Jezus. Ajo donte të festonte Krishtlindjen, por nuk dinte se si.

Në shkollën e krishterë kishin pemë Krishtlindjesh, dhurata, drita dhe këngë, por jo këtu. Ajo veshi përparësen, gatoi brumin e bukës, nxori ujë nga pusi dhe moli dhitë. Turean ishte e lumtur të ndihmonte nënën e saj të lodhur. Ishte gjithashtu një mënyrë për të festuar Krishtlindjen. Në mbrëmje erdhën shumë të ftuar. Të gjithë të afërmit donin ta shihnin sërish Turean pasi ajo vinte në shtëpi vetëm gjatë pushimeve të shkollës.

Ata hëngrën lepur të pjekur dhe bukë. I shijoi të gjithëve.

Pas ngrënies, Hasani tha papritmas:

Hassan: "Turea, na trego historinë e foshnjës Jezus në grazhd, atë që më tregove sot në mëngjes?"

Në dhomë u bë një qetësi e rrezikshme. Emri i Jezusit nuk ishte i mirëpritur në këtë vend dhe për këtë arsye, njerëzit ia ngulën sytë me zemërim Tureas. Armeni, kushëriri i saj, u tall me të.

Armeen: "A e ke mësuar këtë gjë në shkollë? Se nuk na tregon kurrë për të!"

Turea heshti. Ajo ndihej e vetme dhe e refuzuar. Ashtu si Jezusi ishte ndjerë shumë vite më parë. Por çfarëdo që të ndodhte, ajo donte t'i qëndronte besnike Atij. Babai i saj foli:

Babai: "Sigurisht që Turea nuk i beson historitë në Bibël. Ne kemi një fe tjetër, ajo e di këtë. E drejtë, Turea?"

Turea: "Por unë besoj në Jezusin. Vetëm nëpërmjet Tij mund të shkoj në parajsë. Jezusi tha: Unë jam udha, e vërteta dhe jeta; asnjë nuk vjen tek Ati përveçse nëpëmrjet meje." (Gjoni 14:6)

Heshtja e akullt dhe shikimet e errëta u kthyen drejt 13-vjeçares. Turean e lëndoi që të tjerët e refuzuan Jezusin. Ajo vrapoi jashtë dhe qau. Ajo ishte e vetmja që e donte Zotin Jezus. Pse nuk e donin të tjerët? Turea nuk kishte përgjigje.

Papritur vëllai i saj i vogël, Hasani, erdhi pranë saj.

Hassan: "Turea, më pëlqejne historitë e tua. Edhe unë dua të bëhem si ti."

Turea buzëqeshi. Ajo nuk kishte më frikë. Gëzimi i Krishtlindjes erdhi në zemrën e saj. Ajo festoi Krishtlindjen - me Jezusin në zemrën e saj!


Folësit: Autori, Hassan, Armeen, babai, Turea

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:07 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)