STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 170 (Halloween – without me 2)

Previous Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

170. Хелоуин – без мен 2


Джейн: „Мислех си, че Хелоуин е страхотен празник и че всички тези страшни неща са много забавни, но когато осъзнах, че това всъщност е поклонение пред Сатана, вече не празнувам този ден.”

Джейн не е единствената, която вече не празнува Хелоуин.

Карл: „Вече не ям пица Франкенщайн и не пия от пунша на призраците. А от супата от кръв от паяци направи ми се гади.”

Момиче: „В часа по английски говорихме само за Хелоуин. Баща ми разказа на учителката, че този празник е свързан с окултизъм. Това означава, че има невидими сили, които действат на този ден. След разговора ме освободиха от час.”

Нека видим защо и Ралф няма желание да празнува Хелоуин.

Ралф: „Вярвам в Бог и искам да върша онова, което Той ми заръчва.”

Прочетете тези стихове от Библията в книгата Второзаконие, глава 18, стих 9:

Ралф: „Не прави според мерзостите на местните племена.”

Бог е любов! Той ни предупреждава, защото ни обича. Неговите заповеди са добри. Всеки, който Го слуша няма да падне в капана на Сатана.

Бети: „Не знаех, че дяволът стои зад Хелоуин. Но прочетох за това в една брошура. Напълно се изненадах. Сега вече предупреждавам всички за това и в училище чета брошурата на глас. Учителката ми позволи. Вярвам, че не съм единствената, която е разбрала за това. Но и аз вече казвам: Халоуин – без мен! Надявам се, че и много други скоро ще казват същото нещо. Ако знаех по-рано, че Хелоуин е дяволски празник, никога нямаше да го празнувам.”

Може би и вие не сте знаели за това и сте участвали. Съжалявате ли за това? Не се страхувайте. Исус е победителят! Молете се на Него, Той ви чува. Например, можете да кажете:

Момче: „Господи Исусе, благодаря ти, че ме обичаш. Моля те прости ми, че съм участвал в Хелоуин. Вече няма да го правя. Сега искам да живея за теб и да чета Твоето слово, Библията. Вярвам в Теб. Благодаря ти, че умря за греха ми. Амин!”

Исус отговаря на такива молитви веднага. Той ти прощава, защото те обича. Когато Го поканиш в живота си, Той е винаги с теб и ще те пази.

Направи като Бети: кажи на другите истината за Хелоуин. Може би те също ще повярват в Исус и ще кажат: Хелоуин – без мен!


Участници: разказвач, Джейн, Карл, момиче, Ралф, Бети, момче

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:26 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)