STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 153 (Does the devil exist 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

153. A ekziston djalli 1


Fëmija: "Unë kam një pyetje: A ekziston vërtet djalli? Nga erdhi?"

Djalli ekziston vërtet. Historia e tij fillon në parajsë.

Fëmija: "Ne parajsë?"

Luciferi ishte engjëlli më i bukur nga të gjithë engjëjt që Zoti kishte krijuar.

Ai u krijua për të adhuruar Zotin e plotfuqishëm. Por mendimet krenare pushtuan zemrën e tij.

Luciferi: "Unë dua të jem më i madhi. Ashtu si Zoti! Dua të sundoj mbi të gjithë. Dhe të jem Zot."

Për shkak se ai donte të ishte më i madhi në vend që të adhuronte Më të Madhin, Zoti i gjallë e përzuri atë nga parajsa.

Që nga ajo kohë ai quhet djall ose Satan dhe është armiku i Zotit. Ai përpiqet me çdo mashtrim që ka për të ngatërruar dhe shkatërruar planet e Perëndisë për popullin e Tij. Zoti do që ne të jetojmë - djalli dëshiron vdekjen tonë.

Zoti e do të vërtetën - djalli është gënjeshtar.

Zoti dëshiron bashkësi me njerëzit - djalli dëshiron të na shkatërrojë.

Fëmija: "Ai pati sukses me Adamin dhe Evën. I lanë vend tundimit."

Do t'ju tregoj për taktikën e tij të keqe: për t'i larguar njerëzit nga Zoti, ai mbjell dyshim dhe mosbesim në zemrat e tyre kundër Zotit.

Djalli: "A tha vërtet Zoti që nuk duhet të hani nga kjo pemë? A ju ndaloi Ai të keni më të mirën?"

Adami dhe Eva e lanë veten e tyre të mashtrohen. Dhe për shkak të kësaj, vdekja hyri në botë. Që atëherë çdo person është i ndarë nga Zoti.

Por dashuria e Zotit është më e madhe, prandaj Ai premtoi se do ta mundte djallin dhe do ta bënte gjithçka të mirë përsëri.

Fëmija: "Ai i referohet Jezusit, jam i sigurt."

Ke të drejtë. Jezusi është fitimtari! Djalli dridhet nga emri i Tij.

Ai e dinte se çfarë kombësie do të kishte Jezusi në lindjen e tij, prandaj përdori Faraonin dhe të tjerët për t'i shfarosur hebrenjtë.

Por Perëndia nuk lejoi që plani i Tij të prishej. Jezusi lindi një natë në Betlehem.

Jezusi është fitimtari! Ai erdhi për të shkatërruar veprën e djallit. Kjo është arsyeja pse djalli e urren Atë dhe tani është në sulm e sipër.

Dëgjoni dramën tjetër dhe unë do t’ju shpjegoj se çfarë dua të them.


Folësit: Autori, fëmija, Luciferi (djalli)

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:30 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)