STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 098 (Punishments and promises 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

98. Ndëshkimet dhe premtimet 2


Gruaja: "Kur do të ndalojë shiu?"

Burri: "A kishte të drejtë Noeunë fund të fundit?"

(tingulli i grushtave që godasin arkën)

Të gjithë: "Na ndihmo! Noe, hape derën. Na lër të hyjmë!"

Ishte tepër vonë. Vetë Zoti e kishte mbyllur derën. Njerëzit nuk e kishin dëgjuar Atë dhe tani duhej të vuanin pasojat. Kështu ndodh gjithmonë për ata që dalin kundër Zotit.

Uji ngrihej gjithnjë e më lart. Gjithçka ndodhi ashtu siç kishte thënë Zoti, 40 ditë e 40 netë vetëm binte shi, shi, shi.

Në dëshpërimin e tyre, njerëzit u ngjitën mbi çati dhe në male. Por edhe pika më e lartë ishte 16 këmbë nën ujë. Gjithçka që merrte frymë u mbyt në përmbytjen e madhe. Vetëm Noeu dhe të gjithë ata që ishin në arkë me të u shpëtuan.

U desh një vit i tërë derisa uji u tërhoq.

Noeu: "Pyes veten nëse toka është tharë përsëri. Po lëshoj një korb."

Noeu bëri të njëjtën gjë edhe me një pëllumb. Ai donte të shihte nëse zogjtë gjenin diçka jashtë ku mund të qëndronin. Por ata nuk gjetën ndonjë vend të thatë dhe fluturuan përsëri në arkë. Kaloi një javë.

Noeu: "Po lë një pëllumb tjetër të fluturojë."

(tingulli i hapjes së një dritareje, zhurma e krahëve të zogut)

Zoti Noe: "Shikoni! Ajo po sjell një degëz jeshile në sqepin e tij."

Noeu: "Nuk do zgjasë dhe shumë."

Kur Noeu e la pëllumbin të fluturonte për të tretën herë, ai nuk u kthye fare.

Pas një viti, uji ishte tërhequr dhe toka ishte tharë përsëri.

Zoti tha: "Noe, dil bashkë me familjen tënde nga arka. Dhe zogjtë dhe të gjitha kafshët duhet të dalin nga arka. Jini të frytshëm dhe shumoni tokën."

Të gjithë ata që ishin shpëtuar dolën nga arka në tokë të thatë.

Cila do të ishte gjëja e parë që do të kishit bërë nëse do të ishit Noeu?

Ai ndërtoi një altar për Perëndinë dhe ofroi një flijim. Kështu e falënderoi Zotin për shpëtimin e Tij. Noeu i dha Zotit jetën e tij. Dhe kjo i pëlqeu Zotit.

Zoti tha: "Nuk do ta shkatërroj më kurrë tokën me përmbytje. Për sa kohë të mbetet toka, vera dhe dimri, dita dhe nata do të ekzistojnë. Unë do të bëj një besëlidhje me ty. Shenja për këtë besëlidhje do të jetë një ylber."

U shfaq ylberi i parë në qiell, sa ngjyra të bukura! Dhe sot e kësaj dite na kujton se Zoti është besnik. Ai e mban fjalën e Tij. Ju mund të mbështeteni tek Ai 100%. Mendoni për Të herën tjetër që të shihni një ylber.


Folësit: Autori, gruaja, burri, Noeu, Zoti Noe, Zoti

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:16 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)