STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 073 (Shock in the classroom 1)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

73. Шок в класната стая 1


Ваканцията беше приключила. Колко жалко! Но тази училищна година нямаше да бъде скучна. Учениците в училище Оук Трий стояли на малки групи. Всички били облечени малко старомодно, но такъв бил обичаят преди. Въпреки това, те умеели да се хвалят, особено Джим.

Джим: „Слушайте! Когато новият учител дойде и започне да се прави на голямата работа, това е защото съвсем скоро ще изхвръкне от тук. Ние вече успяхме да изгоним трима и този съвсем няма да е последният.”

Момиче 1: „Никой не може да се справи с нас, въпреки че сме толкова послушни и ученолюбиви.” (всички се смеят и кикотят)

Момиче 2: „Ето го, идва. Бързо, всички в класната стая.”

Момиче 1: „Как така се е озовал в нашето училище?”

Момиче 2: „Директорът каза, че Бог го е изпратил тук.”

Джим: „А ние ще го накараме да пожелае да си тръгне.” (всички се смеят)

(звука на училищен звънец)

Училищният звънец бил. Джим и приятелите му седнали на последния ред. Любопитни те стояли и чакали да видят какво щяло да се случи. Учителят влязъл в класната стая. Той бил в приятно изненадан докато се оглеждал в класната стая.

Учител: „Добро утро, момчета и момичета. Тази година ще бъдем заедно и трябва да се разбираме. За да е добра годината, трябва да е добро и началото. Изправете се, моля. Ще се молим.”

Молитва? Учениците онемели. Джим бил шокиран, но веднага станал и скръстил ръце за молитва.

Учител: „Господи Исусе, помогни ни да работим добре заедно и да се разбираме през тази година. Благодаря Ти за всеки един ученик и се моля всеки да те познава, защото Ти обичаш всички. Амин.”

Учениците не разбирали какво означавало това, но тази молитва докоснала сърцата им. Учителят искал да опознаят Исус, защото Исус ги обичал. Те никога не били чували нещо подобно през живота си. Нямали много време за размисъл след първия шок, защото дошъл втори, но за него ще разберете в следващия разказ.


Участници: разказвач, Джим, две момичета, учител

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:05 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)