STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 168 (All is well with Terry 6)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

168. Çdo gjë shkon mirë me Terry-n 6


Philip dhe Ruth fjetën mirë. Ata nuk dëgjuan hapat e shumtë në shtëpi. Dhe nuk e dinin që mjeku qëndronte pjesën më të madhe të natës pranë shtratit të Terry-t.

Jezusi, Bariu i Mirë, e mori Terry-n në heshtje dhe në mënyrë të padukshme në krahët e Tij dhe e çoi në shtëpinë e tij në parajsë.

Të nesërmen në mëngjes, kur Ruth dëgjoi se Terry kishte vdekur, ajo qau me hidhërim. Ajo dhe Philip sapo kishin humbur shokun e tyre më të mirë.

Në varrimin e tij, pastori Robinger lexoi me zë të lartë historinë e Jezusit, Bariut të Mirë. Pas funeralit, Ruth eci e trishtuar nëpër pyll. Ishte shumë e tmerrshme të mendosh se Terry nuk ishte më gjallë. Ajo qau lirshëm nën një gështenjë.

Z. Tanner: "Ruth, pse po qan?"

Zonja Tanner qëndroi papritmas pranë saj. Të gjitha delet në livadh i përkisnin atij. Ruth i tregoi gjithçka që kishte ndodhur.

Ruth: "U luta shumë. Por nuk ja vlejti. Terry vdiq gjithsesi."

Z. Tanner: "A mendon se Jezusi bëri ndonjë gabim? Çfarë do të thoje nëse një nga delet e mia do të ishte shumë e sëmurë dhe unë do ta merrja dhe do ta çoja në livadhin më të mirë që ke parë ndonjëherë, dhe do të ishte më mirë se më parë?"

Ruth filloi të kuptonte.

Z. Tanner: "Jezusi e çoi Terry në një vend ku ai po ecën për mrekulli. Kjo është arsyeja pse nuk kenevojë të jesh e trishtuar."

Ruth: "Por ata e varrosën në tokë. Si mund të jetë ai me Bariun e Mirë?"

Zoti Tanner mori një gështenjë.

Z. Tanner: "Shiko, Ruth! Lëvorja me gjemba e gështenjës nuk vlen asgjë. Por jeta është brenda. Nga kjo vjen mbin një pemë e re. Mund ta krahasosh trupin e Terry-t me lëvoren. Ai shtrihet në tokë dhe nuk ka më nevojë për të. Por brendësia e tij, jeta e tij reale është me Jezusin. Atje ai ka një trup të ri pa dhimbje. Mendo për këtë, Ruth."

Në shtëpi, Philip vuri re se Ruth nuk ishte më e trishtuar.

Philip: "Ruth, faleminderit që më tregove për Bariun e Mirë që të mund ta njoh Atë. Terry është me Të tani. Dhe ne do të shkojmë tek Ai një ditë."

Ruth: "Dhe nesër do t'u tregoj fëmijëve në shkollë për Bariun e Mirë që edhe ata ta njohin Atë."

Kujt mund t'i tregoni për Jezusin, Bariun e Mirë?


Folësit: Autori, Z. Tanner, Ruth, Philip

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:35 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)