STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 167 (Super idea, Aunt Margret 5)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAS -- perform them for other children!
Plays for children to perform

167. Super ide, Halla Margret 5


Ruth dhe Philip i mbështollën dhuratat e Terry-t dhe u nisën. Miku i tyre i sëmurë do të habitej shumë.

Në mes të pyllit ata takuan nënën e Terry. Ajo po qante. Ruth u përpoq ta ngushëllonte dhe t'i tregonte për Jezusin, Bariun e Mirë, i cili po e kërkonte dhe do ta ndihmonte sepse e donte.

Philip: "Ne sollëm diçka edhe për ju (zhurma e monedhave). Kjo është gjithçka që kemi. Ju mund të blini qumësht për Terry me të."

Nëna: "Shume faleminderit, jeni shumë të mirë. Vazhdoni, Terry po ju pret." (tingulli i hapave)

Philip: "Ruth, a je e nevrikosur me mua sepse ja dhashë të gjitha kursimet?"

Ruth: "Jo. Edhe Bariu i Mirë sakrifikoi me jetën e Tij kur vdiq në kryq. Kështu që ne nuk mund të jemi dorështrënguar."

Terry u kënaq me dhuratat. Por ishte shumë i dekurajuar.

Terry: "Doktori tha që nuk mund të më ndihmojë më. Më mirë të vdes."

Philip dhe Ruth pyetën veten nëse Perëndia i dëgjoi lutjet e tyre. Pse nuk bëri një mrekulli?

Të dëshpëruar, ata mbërritën në shtëpi atë mbrëmje. Halla Margret kishte pastruar dhomën e miqve.

Halla Margret: "Çfarë mendoni nëse Terry dhe nëna e tij jetojnë me ne?"

Ruth: "Super! Ide e shkëlqyer!"

Një ambulancë e solli Terry në shtëpi. Atij i pëlqente dhoma e tij. Shtrati i tij qëndronte pranë dritares.

Terry: "Kjo është e mrekullueshme."

Pastaj shikoi foton në mur. Jezusi, Bariu i Mirë, zgjati dorën për të shpëtuar delen e humbur.

Terry: "Ruth, dua një foto në të cilën Bariu mban delen që gjeti në krahë."

Pastori Robinger i solli një të tillë. Në foto ishin shumë dele. Jezusi ecte para dhe mbante një dele në krahë.

Terry: "Ku po e çon Ai?"

Pastori: "Shtëpi."

Terry: "Ku e ka shtëpinë?"

Pastori: "Atje ku Jezusi jeton. Ku nuk ka më lot, dhe as dhimbje."

Terry: "Ska dhimbje? A shkojnë të gjithë atje?"

Pastori: "Të gjithë ata që i përkasin Bariut të Mirë."

Terry: "Edhe unë dua t'i përkas Atij dhe të shkoj tek Ai."

Terry u lut dhe e mbajti foton fort në dorë. Pastaj e zuri gjumi.

Por çfarë kuptimi kanë gjithë ato hapa në shtëpi në mes të natës?

Do t’ju tregoj në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, Philip, nëna, Ruth, Terry, Halla Margret, pastori

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on February 14, 2023, at 01:44 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)