STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 161 (Can the dead live 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

161. A mund të jetojë i vdekuri 2


Çfarë do të bënit nëse Jezusi nuk do t'i përgjigjej lutjes tuaj ashtu siç doni ju? A do të zemëroheshit me Të dhe nuk do të luteshit më?

Marta nuk veproi kështu, edhe pse vëllai i saj kishte vdekur. Kur Jezusi erdhi më në fund, Llazari kishte kohë që ishte varrosur.

Marta: "Jezus, po të kishe ardhur më herët, atëherë im vëlla nuk do të kishte vdekur."

Jezusi: "Llazari do të ringjallet."

Marta: "E di se ai do të ringjallet në ditën e fundit kur Perëndia do t'i ringjallë të gjithë në jetë."

Jezusi: "Unë jam ringjallja dhe jeta; ai që beson në mua, edhe sikur të duhej të vdesë do të jetojë. A e beson këtë?"

Marta: "Unë besoj se ti je Biri i Perëndisë."

Besimi në Jezusin është gjithmonë gjëja më e mirë për të bërë. Edhe pse ndonjëherë nuk e kuptoni Atë, të besosh në Jezusin është gjithmonë gjëja më e mirë për të bërë.

Marta vrapoi për në shtëpi.

Marta: "Maria, Jezusi po të pret."

(tingulli i këmbëve që vrapojnë) Ajo nuk mund ta kuptonte pse vëllai i saj duhej të vdiste.

Por vrapoi drejt Jezusit me lot në sy.

Maria: "Jezus, po të ishe këtu, Llazari nuk do të kishte vdekur."

Jezusi: "Ku e keni vënë?"

Maria: "Eja me mua dhe do të ta tregoj."

Shumë vajtues i shoqëruan deri te varri që ishte vulosur me një gur të madh. Dhe aty edhe Jezusi qau.

Burri: "Ai po qan. E ka dashur shumë."

Burri: "Po pse e la të vdiste?"

Jezusi: "Hiqeni gurin."

Marta u shtang e tmerruar.

Marta: "Zot, ka ditë që është varrosur. Qelbet erë."

Jezusi: "Marta, nëse ke besim në Mua, do të shohësh lavdinë e Perëndisë."

Të besosh në Jezusin është gjithmonë gjëja më e mirë për të bërë, edhe kur ndodh më e keqja.

Madje edhe kur nuk e kupton Atë, të besosh në Jezusin është gjithmonë gjëja më e mirë për të bërë.

Burrat e shtynë gurin mënjanë. Atëherë Jezusi ngriti sytë.

Jezusi: "Atë, Ti gjithmonë i dëgjon lutjet e mia. Llazar! Dil jashtë!"

Ndodhi një mrekulli. I vdekuri doli nga varri!

Shumë nga ata që e panë atë që ndodhi besuan në Jezusin. Të besosh në Jezusin është gjithmonë gjëja më e mirë për të bërë, pavarësisht se çfarë ndodh. A besoni në Jezusin?


Folësit: Autori, Marta, Jezusi, Maria, dy burrat

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:33 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)