STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 137 (The destination indicator 5)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

137. Treguesi i destinacionit 5


Vajza: "Shkolla e jetës pjesa e katërt. Treguesi i Destinacionit."

(tingujt e zhurmave të trafikut)

Lena: "Po tani në cilin drejtim?"

Cathy: "Kjo është pa lidhje fare. Udhëzimet I kam lënë në shtëpi në tabelën time të njoftimeve."

Lena (duke e akuzuar): "Bukur fort! Tani çfarë do të bëjmë?"

Cathy: "Atje ka një tabelë me udhëzime."

A arritën vajzat në destinacionin e tyre? Është mirë që ka tregues të destinacionit. Dhe jo vetëm për trafikun, por edhe për jetën tonë. A e dini se Zoti na jep udhëzime?

Djali: "Çfarë udhëzimesh?"

Ato kanë duar dhe këmbë, veshë dhe gojë. Ashtu si Filipi. Ai e dinte rrugën që të çon tek Zoti. Mund ta shpjegonte shumë mirë. Dhe u tregoi shumë njerëzve rrugën drejt Jezusit.

Engjëlli: "Filip, shko në jug në rrugën që të çon nga Jeruzalemi në Gaza."

Perëndia kishte nevojë për Filipin. Zoti ka nevojë për ju. Ai ka nevojë për njerëz që e njohin rrugën. A do të jesh një tregues i destinacionit për Jezusin?

Mund të mësosh shumë nga Filipi. Ai nuk tha: Nuk më pëlqen.

Ai u bind menjëherë. Dhe nuk qëndroi vetëm për shumë kohë në rrugën me pluhur. Ministri i Financave i Mbretëreshës së Etiopisë hipi në një karrocë të madhe. Ky njeri kishte udhëtuar mbi 120 milje për të adhuruar në Jeruzalem. Në tempull, bleu një rrotull të shtrenjtë për vete. Ndërsa udhëtonte, lexoi me zë të lartë vargjet e Biblës të shkruara në rrotull.

Filipi nxitoi për te karroca.

Filipi: "A e kupton atë që po lexon?"

Etiopiani: "Jo. Nuk kam njeri që mund të ma shpjegojë. Eja dhe ulu me mua dhe më shpjego se çfarë do të thotë kjo."

Filipi: "Ju po lexoni për Jezusin. Ai është e vetmja rrugë drejt Zotit. Besoni në Të dhe Ai do t'ju çojë drejt qëllimit tuaj në këtë jetë dhe në jetën e ardhshme."

Etiopiani: "Unë besoj se Jezusi është Biri i Perëndisë."

Filipi ishte një tregues i destinacionit që e drejtoi për tek Jezusi. Dhe ministri i financave ndoqi udhëzimet e tij.

Zemra e tij gjeti rrugën e duhur. Me gëzim, ai u kthye në shtëpi dhe kjo është gjithçka që dimë për historinë e tij.

Shpresoj se ju e dini të vetmen rrugë drejt Zotit dhe jeni një tregues i destinacionit për Jezusin: në shtëpi, në shkollë, me miqtë tuaj. Dhe një ditë ndoshta dhe në Gjermani, ku njerëzit që I drejtojnë të tjerët tek Jezusi janë kaq të nevojshëm. Po ashtu edhe në Afrikë dhe Azi.

Për miliona njerëz nuk kanë udhërrëfyes. Ata nuk kanë dëgjuar ende se Jezusi është e vetmja rrugë drejt Zotit.


Folësit: Autori, vajza, Lena, Cathy, djali, engjëlli, Filipi, Etiopiani

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:26 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)