STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 069 (The showdown 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

69. Përballja 2


Tasi i supës ishte në tryezë, por askush nuk hëngri asgjë. Dy vende janë bosh. A do të qëndrojnë bosh përgjithmonë?

Misionari: "Nuk ka kuptim. Ne kemi punuar me eskimezët për gati tridhjetë vjet duke u treguar atyre për Jezusin, por ata nuk duan të besojnë. Zemra e tyre është më e ftohtë se akulli."

Gruaja misionare: "Dhe tani kjo. Dy misionarë dhe tre eskimezë shkuan me slitë mbi akull dhe nuk e dinin që dallgët e forta po vijnë. Ata do të vdesin dhe magjistari thjesht do të qeshë me ne."

Missionari: "Nuk duhet të dorëzohemi. Le të lutemi. Nëse Jezusi dëshiron, Ai mund t'i shpëtojë ata. Ai ka gjithë fuqinë si në qiell ashtu edhe në tokë."

Ndërsa ata luteshin, oqeani turfulloi. Dallgët e forta thyen shtresën e akullit mbi oqean. Pesë eskimezë në një slitë bërtisnin për ndihmë.

Moses: "Akulli po çahet! Do vdesim."

Eskimezët: "Lëri qentë të na drejtojnë."

Moses: "Jepini! Na gjeni një vend të sigurt."

Qentë u larguan me vrap. Një shatërvan u ngrit në ajër. Copa të mëdha akulli bllokuan rrugën. Pothuajse pa ndjenja, ranë mbi shkëmbinjtë. Slita e tyre varej san ë ajër e san ë ujë. Qentë nuk mund të vraponin më. Moses u kthye. Zemra e tij pothuajse u ndal. Një shtresë e madhe akulli po vinte drejt tyre. Ajo do t'i përplaste ata kundër shkëmbinjve. Moses i thirri Jezusit.

Moses: "Zot Jezus, na ndihmo!"

Me një zhurmë të madhe, shtresa e akullit lëvizi si një ashensor makine nën slitën e tyre, e ngriti lart dhe e nxorri në breg.

Moses dhe Eskimezët: "Shpëtuam! Shpëtuam!"

Pastaj erdhi një dallgë tjetër e lartë dhe i përpiu të gjitha. Plotësisht të lagur, ata u ngjitën më lart dhe arritën në një vend më të sigurt. Ata duhej të duronin nëntë ditë rreziku të madh. Më në fund, kur akulli u forcua përsëri, mund të shkonin në shtëpi. Zoti i kishte mbrojtur. Colli i pa nga larg.

Colli: "Kuppa, ata po vijnë! Po vijnë!"

Kuppa: "Kush?"

Colli: "Misionarët. Jezusi e fitoi këtë përballje!"

Kuppa: "E pamundur! Pas nëntë ditësh, askush nuk u mbijeton dallgëve të forta."

Magjistari i la të dalin në det pa i paralajmëruar. Të rraskapitur, por të sigurt, burrat u kthyen në shtëpi. Kjo është një mrekulli e Zotit.

Kuppa e kuptoi këtë dhe besoi në Jezusin. Ngaqë ishte kaq i lumtur, dikush vrapoi në kishë dhe u ra këmbanave. Shumë eskimezë besuan në Jezusin që nga ajo ditë.


Folësit: Autori, misionari, gruaja misionare, Moses, Eskimezët, Colli, Kuppa

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:09 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)