STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 049 (The Good Shepherd)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

49. Bariu i mire


Pak më parë po i jepja makinës në autostradë. Pashë pyjet e bukura të Palatinës, vreshtat dhe fushat, dhe më pas më dolën para një tufë delesh.

A e dini se delet ndjekin vetëm zërin e bariut të tyre dhe nuk dëgjojnë asnjë zë tjetër?

A e dini se delet lodhen shpejt dhe se nuk mund të mbrohen?

A e dini se delet nuk kanë sens orientimi? Ato nuk mund ta gjenin kurrë rrugën e tyre për në shtëpi, siç mund ta gjejnë qentë apo kuajt, për shembull. Delet kanë nevojë dëshpërimisht për një bari që t'i udhëheqë, t'i mbrojë dhe të kujdeset për to. Dhe ne kemi nevojë për këtë, gjithashtu.

Sa herë shikoj dele, më vjen në mendje ajo që Zoti Jezus tha.

Jezusi: "Unë jam Bariu i mirë. Delet e mia e dëgjojnë zërin tim dhe më ndjekin Mua."

Ai është Bariu i mirë dhe ne jemi delet.

Jezusi na tregoi një histori për to dikur.

(Blegërima delesh në sfond)

Jezusi: "Një bari kishte 100 dele. Ai i çoi në kullota të njoma dhe ujëra të ëmbla. Kur erdhën kafshët e egra, ai e mbrojtitufën nga rreziku. Delet ishin të sigurta kur qëndronin pranë bariut. Po ecnin mirë. Në mbrëmje, bariu i çoi në shtëpi dhe numëroi për të parë nëse ishin të gjithë atje: 97, 98, 99. Vetëm 99? Mungonte një dele! Ajo shkoi rrugën në rrugën e vet dhe humbi. E pafuqishme dhe e lodhur, thirri për ndihmë. Mbani mend: delet pa bari janë të humbura.
Por bariu e humbi delen dhe e kërkoi derisa e gjeti në drithëra. I lumtur e mori delen mbi supe dhe e çoi në shtëpi. Tani delet ishin shëndoshë e mirë.
Bariu u tha miqve të tij: Gëzohuni me mua se e gjeta delen time të humbur."

Kjo dele e vetme ishte e rëndësishme për të. E kërkoi dhe e gjeti. Dhe Ai e donte atë.

Jezusi është Bariu i mirë.

A e njeh zërin e Tij? A po e ndiqni Atë?

Me Jezusin ju jeni të sigurt dhe shëndoshë e mirë. Ai na jep atë që kemi nevojë. Ai është gjithmonë me ne dhe nuk na lë kurrë vetëm kur jemi në telashe. Përkundrazi, shumë njerëz largohen prej Tij dhe ecin në rrugën e tyre.

Mund ta imagjinoni pse do e linin Jezusin për të ecur në rrugën e tyre?


Folësit: Autori, Jezusi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:04 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)