STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 025 (The saddest story)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

25. Historia më e trishtë


A e dini se kush nuk ka pasur kurrë ditëlindje?

Adami dhe Eva! Ata nuk kanë lindur, përkundrazi Zoti i krijoi. Por ata ishin aq të lumtur sikur të kishin ditëlindjen çdo ditë. Ata jetuan me Zotin. Ata folën me Të dhe mund ta dëgjonin zërin e Tij. Nuk ka pasur kurrë luftra, sëmundje apo shqetësime. Zoti u kishte dhënë aq shumë dhe u tha atyre:

Perëndia tha: "Mund të hani nga të gjitha pemët në kopsht, përveçse nga pema në mes të kopshtit. As mos e prekni atë pemë, përndryshe do të vdisni."

Gjithçka u përkiste atyre, me vetëm një përjashtim. Adami dhe Eva e donin Perëndinë dhe prandaj iu bindën Atij me kënaqësi.

Por më pas u shfaq dikush që nuk i pëlqente kurrë kur dikush tjetër kishte një marrëdhënie të mirë me Perëndinë. Ishte djalli. Ai ka qenë një engjëll. Por ishte krenar dhe donte të ishte si Zoti, dhe për këtë arsye u dëbua nga parajsa.

Djalli: "A ka thënë vërtet Perëndia të mos hani nga kjo pemë?"

Eva: "Mund të hamë nga çdo pemë tjetër përveçse kësaj, sepse në të kundërt do vdesim."

Djalli: "Nuk do të vdisni."

Armiku i Zotit është një gënjeshtar i vjetër. Ai shtrembëron fjalën e Zotit dhe mbjell dyshime. Eva e dinte urdhrin e Perëndisë përmendësh, por gjithsesi ajo e dëgjoi djallin, tunduesin. Dhe i pëlqeu fruti i pemës kur e shikoi, kështu që mori pak, e hëngri dhe ia dha dhe Adamit, i cili qëndronte pranë saj.

Mosbindja është mëkat dhe mëkati ka pasoja të tmerrshme. Asgjë nuk ishte më si më parë.

Perëndia thirri: "Adam, ku je?"

Kur Zoti i thirri, ata u frikësuan dhe u fshehën prej Tij. Secili fajësoi tjetrin. Mëkati nuk na bën të lumtur dhe Perëndia i drejtë duhej t'i ndëshkonte ata. Paga e mëkatit është vdekja; kjo do të thotë se ne jemi ndarë nga Zoti përgjithmonë. Adami dhe Eva duhej të largoheshin nga Kopshti.

Ndodhi gjëja më e keqe e mundshme në botë: mëkati erdhi në botë. Që nga ajo kohë, çdo person është mëkatar. Por Perëndia është dashuri, prandaj Ai premtoi një Shpëtimtar edhe në atë kohë, një Shpëtimtar që do të merrte mbi Vete mëkatin tonë për të na dhënë kështu një fillim të ri.

Në dramën tjetër do ju tregoj se kush është ky Shpëtimtar.


Folësit: Autori, zëri i Perëndisë, djalli, Eva

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)