STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 025 (The saddest story)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

25. Den sorgligaste historien


Vet du vem som aldrig haft en födelsedag?

Adam och Eva! De föddes inte, utan Gud skapade dem. Men de var lyckliga som om det vore deras födelsedag varje dag. De levde med Gud. De pratade med honom och kunde höra hans röst. Det fanns inga bråk, sjukdomar eller något att oroa sig över. Gud hade gett dem så mycket, och han sa till dem:

Gud sa: ”Ni får äta från alla träd i Edens trädgård, förutom från trädet i mitten av trädgården. Rör inte ens det trädet, då kommer ni att dö.”

Allting tillhörde dem, förutom detta träd. Adam och Eva älskade Gud och lydde honom därför med glädje.

Men då dök någon upp som aldrig har gillat när någon annan har en bra relation med Gud. Det var djävulen. Från början var han en ängel. Han var stolt och ville vara som Gud, och därför blev han utslängd ur himlen.

Djävulen: ”Sa Gud verkligen att ni inte ska äta från det här trädet?”

Eva: ”Vi får äta från alla träd förutom detta, för om vi gör det kommer vi att dö.”

Djävulen: ”Ni kommer inte alls att dö.”

Guds fiende är en gammal lögnare. Han förvrider Guds ord och sår tvivel. Eva kände väl till Guds befallning, men hon lyssnade på djävulen, frestaren, ändå. Hon gillade frukten på trädet när hon tittade på den, så hon tog lite. Hon åt av frukten och gav också till Adam, som stod bredvid henne.

Olydnad är synd, och synd har fruktansvärda konsekvenser. Inget var längre som det hade varit förr.

Gud sa: ”Adam, var är du?”

När Gud ropade efter dem blev de rädda, så de gömde sig för Gud. De skyllde på varandra. Synd gör oss inte lyckliga och Gud, som är rättfärdig, var tvungen att bestraffa dem. Straffet för synd är döden; det betyder att vi är skilda från Gud för alltid. Adam och Eva blev tvungna att lämna Paradiset.

Det värsta tänkbara hade hänt världen: synden hade kommit in. Sedan dess är varje människa en syndare. Men Gud är kärlek och därför lovade han redan då att en räddare skulle komma. En räddare som skulle ta vår synd på sig själv och ge oss en omstart.

Nästa avsnitt avslöjar vem räddaren är.


Röster: Berättare, Guds röst, djävulen, Eva

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on March 25, 2024, at 03:44 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)