STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 143 (Like the Chinese 4)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

143. Si Kinezi 4


Kur ishte pesë vjeç, Hudson Taylor e dinte se çfarë donte të bëhej kur të rritej.

H. T.: "Kur të rritem, do të bëhem misionar dhe do të shkoj në Kinë."

Kur u bë 21 vjeç, udhëtoi për në Kinë, mësoi gjuhën dhe u tregoi shumë njerëzve për Jezusin. Por edhe puna më e mirë ndonjëherë është shumë e vështirë.

Burri: "Hej, çpo bën aty? Ik largohu!"

Ushtari: "Do ta vrasim atë djallin e huaj dhe shokët e tij."

Burri: "Jo, le t’i çojmë tek burokrati i nivelit të lartë."

Ushtarët mizorë i rrahën misionarët dhe po e mbysnin Hudsonin derisa ai pothuajse vdiq. Gjithçka dhembte tmerrësisht shumë, por ai ende nuk e kishte humbur humorin e tij.

H. T.: "Prit, miku im, kjo është diçka për të shkruar në ditarët tanë."

Ata vazhduan para nga dashuria për Jezusin, sepse Ai vuajti shumë më tepër kur vdiq në kryq për mëkatet e çdo personi. Hudson mendoi për këtë dhe e deshi Zotin Jezus edhe më shumë. Njohja e kësaj të vërtete i dha forcë kur u tërhoqën zvarrë në gjykatë.

Burokrati i nivelit të lartë dëgjoi shpjegimin e tyre.

H. T.: "Ne duam t'u tregojmë njerëzve në Tungschau për Jezusin, Shpëtimtarin. Ai i do të gjithë. Kjo është shkruar në Bibël. Ne do t'jua bëjmë dhuratë këtë libër."

Burokratit të nivelit të lartë i pëlqeu. Në vend që ti godiste u dha çaj. Në vend të burgut, ai i lejoi të predikonin për Jezusin.

Jezusi i bën gjërat të ndodhin. Hudson e falënderoi Atë për këtë gjë. Por më pas, ai shkoi në shtëpinë e tij, i rraskapitur. Ndihmësi i tij kinez po e vëzhgonte ndërsa ai hëngri orizin dhe vezët e rosës me shkopinj.

Kinezi: "Z. Taylor, ju hani njësoj si ne, dhe flisni si ne, por pse nuk visheni si ne?"

H. T.: "Pse jo? Kjo është një pyetje e mirë! A mundem?"

Kinezi: "Njerëzit me siguri do t'ju dëgjonin më shumë nëse do të dukeshit si kinez."

H. T.: "Hm! Kur Jezusi erdhi në tokë, Ai u bë një njeri ashtu si ne. Ai u bë si ne. Dhe unë dua të bëhem si kinezët. A do të më ndihmosh?"

Nga dashuria për Jezusin, Hudson ndërroi kostumin e tij anglez me veshjen kineze. Një gërshetë e gjatë dhe e zezë e bënte të dukej bukur.

Kinezi: "Tani dukesh si kinez!"

Në ishullin Tsung Ming, Hudson Taylor mësonte Biblën dhe kujdesej për të sëmurët.

Por papritmas lindën disa probleme.

Gruaja e parë: "E dëgjuat? I miri Zoti Taylor duhet të largohet nga ishulli."

Gruaja e dytë: "Mjekët tanë janë xhelozë sepse ai kujdeset për më shumë pacientë dhe ka ilaçe më të mira se ata."

Gruaja e parë: "E bënë të dukej keq para burokratit të nivelit të lartë."

Po pastaj? Do t'ju tregoj në dramën e ardhshme.


Folësit: Autori, Hudson Taylor si fëmijë, burri, ushtari, Hudson Taylor si i rritur, Kinezi, gruaja e parë, gruaja e dytë

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:28 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)