STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 047 (Arsonist 6)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

47. Incendiatorul 6


Duminică seara, Ti-Fam stătea afară şi privea cum soarele apunea în spatele munţilor din Haiti. Ea era aşa de fericită pentru că de curând devenise un copil al lui Dumnezeu. Tatăl ei, vraciul Orestil, îi luase Biblia şi o rupse în bucăţi. Dar el nu a putut să i-L ia pe Domnul Isus, pentru că ea Îl avea în inimă. Ti-Fam nu era supărată pe tatăl ei, care stătea în cealaltă parte a curţii şi se încălzea la foc. Ea îl iubea oricum. Ştia el cea mai nouă veste?

Ti-Fam: „Tată, Domnul Victor vine în fiecare duminică în satul nostru să predice.“

Orestil: „Ar face bine să nu facă lucrul acesta.“

Orestil a bombănit ceva, dar nu a recunoscut că în dimineaţa aceea a tras cu urechea în spatele bisericii. El se gândea mereu la cuvintele lui Victor.

Victor: „Domnul Isus mi-a schimbat viaţa. Am trăit cu teamă de duhuri şi le-am slujit. Dar când am auzit de dragostea lui Dumnezeu, am crezut. Acum sunt plin de bucurie şi ştiu că Isus este întotdeauna cu mine. Nu voi mai fi niciodată singur.“

Orestil a intrat în căsuţa mica pe care o construise pentru duhuri.

Orestil: „Voi, duhurilor, arătaţi-mi puterile. Focul să cadă peste această biserică şi să o ardă. Să vă ajut să faceţi acest lucru?“

La miezul nopţii, Orestil a dus o bucată de lemn aprins la biserică. Cu un rânjet pe faţă a îndreptat lemnul care ardea spre acoperişul de paie.

Deodată o mână i-a tras braţul în spate. Vraciul a căzut jos.

Orestil: „Victor, de unde ai apărut?“

Victor: „Isus m-a trimis să vorbesc cu tine. El te iubeşte.“

Orestil: „Mă mai poate iubi El? Eu le-am slujit duhurilor, am minţit, am vrut să te omor şi aveam de gând să dau foc la biserică. Am rupt chiar şi Biblia lui Ti-Fam. Mă mai poate iubi El?“

Victor: „El a murit pe cruce pentru fiecare păcat al tău. El te va ierta.“

Orestil: „Îmi pare rău pentru ceea ce am făcut. Doresc să am pace şi vreau să devin un copil al lui Dumnezeu acum.“

Vraciul era sincer. El a dat foc la toate obiectele lui magice şi a început o viaţă nouă. Toţi cei care vedeau faţa lui luminoasă se bucurau. Dar persoana care s-a bucurat cel mai mult a fost Ti-Fam.

Isus este învingătorul, în Haiti şi aici la noi. El primeşte pe oricine doreşte să vină la El şi să devină un copil al lui Dumnezeu.

Căci „tuturor celor L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” (Ioan 1:12); aceasta ne spune Biblia.


Personaje: povestitor, Ti-Fam, Orestil, Victor

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 08:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)