STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 127 (Too late)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAS -- perform them for other children!
Plays for children to perform

127. Tepër vonë


Ata arritën në breg dhe zbritën nga varka. Më në fund! Jairi kishte nevojë të dëshpëruar për Jezusin. Ai e shtyu turmën dhe ra te këmbët e Jezusit.

Jairi: "Vajza ime po vdes. Eja shpejt. Të lutem vër duart mbi të që të shërohet."

Jezusi shkoi me të. Ata duhej të nxitonin. Pse Jezusi ndaloi papritur?

Jezusi: "Kush më preku?"

Burri: "Jo unë. Të gjithë po shtyhen dhe ngjishen."

Jezusi u kthye dhe pa një grua që qëndronte duke u dridhur pas tij.

Gruaja: "Unë thjesht doja të prekja cepin e mantelit Tënd. Sepse kam qenë e sëmurë për dymbëdhjetë vjet. Asnjë mjek dhe asnjë ilaç nuk më ka ndihmuar. I kam dhënë të gjitha paratë e mia që të jem e shëndetshme. Por kur preka rrobën Tënde, u shërova menjëherë!"

Jezusi: "Besimi juaj të ka shëruar. Mos ki frikë!"

Besimi ndihmon! Ju nuk do të zhgënjeheni nëse besoni në Jezusin. Apo mendoni se mund të ndodhte vetëm atëherë?

Lajmëtari: "Ku është Jairi? Jair, kam një lajm të keq për ty: vajza jote ka vdekur."

Ajo ishte vetëm dymbëdhjetë vjeç. Besimi i Jairit po venitej, si një flakë qiri në erë.

Jezusi: "Mos ki frikë, më beso mua!"

Këto fjalë të Jezusit ia ndezën edhe një herë besimin. Pastaj panë shtëpinë e Jairit.

Dëgjohej vajtimi dhe klithma e atyre që hidhëroheshin deri në rrugë.

Jezusi: "Pse po qani? Fëmija nuk k avdekur."

Të gjithë talleshin me Jezusin. E kishin parë me sytë e tyre. Jezusi i largoi të gjithë. Vetëm prindërit dhe tre nga miqtë e tij të ngushtë u lejuan të vinin me Të në dhomën e gjumit të vajzës ku ajo ishte shtrirë. Ishte një qetësi vdekjeprurëse në dhomë. A mendoi Jairi për fjalët e Jezusit: "Mos ki frikë, më beso mua"? Dhe çfarë duhej të besonte në këtë rast?

Jezusi shkoi drejt shtratit të vajzës së vdekur dhe e kapi për dore.

Jezusi: "Talitha kumi! Vajzë, çohu!"

Prindërit e panë që ajo hapi sytë dhe u çua nga krevati.

Jezusi: "I jepni të hajë."

Kështu tha Zoti, Ai që shëron të sëmurët dhe ringjall të vdekurit.

Jezusi mund të bëjë gjithçka! Përveç një gjëje: Ai nuk mund t'i zhgënjejë ata që besojnë në Të.

Për këtë arsye, çfarëdo që mund të ndodhë në jetën tuaj: Mos kini frikë, besojini Atij në vend që të shqetësoheni!


Folësit: Autori, Jairi, Jezusi, burri, gruaja, lajmëtari

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on February 09, 2023, at 02:20 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)