STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 128 (No more thirst)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

128. Nuk ka më etje


Shumë nga banorët e qytetit e shmangnin atë rregullisht.

Gruaja samaritane: "Të gjithë më drejtojnë gishtin. Sikur gjithçka në jetën e tyre është perfekte. Epo, me siguri shpresoj se nuk do të takoj askënd kur të shkoj te pusi për të nxjerrë ujë." (tingulli i ecjes në një shteg guri)

Në orën 12:00 të pasdites, gruaja mori enën e saj me ujë dhe u largua nga qyteti. Në këtë kohë të ditës, kur dielli ishte më i nxehtë, ajo pothuajse nuk takonte asnjë rrugës. Zakonisht, banorët e qytetit nga Sihar shkonin tek pusi ose në mëngjes ose në mbrëmje.

Gruaja samaritane: "Oh, kush është ulur tek pusi?"

Jezusi: "Me jep diçka për të pirë."

Gruaja samaritane: "Pse po me flet? Ti je një hebre dhe unë jam një grua samaritane."

A nuk e dinte i huaji se hebrenjtë u shmangën samaritanëve sepse ata martoheshin me të huaj dhe adhuronin idhuj? E megjithatë, ai e dinte këtë. Por Ai kurrë nuk iu shmangej atyre që ishin të dëbuar. Jo Ai. Jezusi është ndryshe.

Jezusi: "Nëse do ta dije ti se kush jam unë, atëherë do të më kërkoje Mua dhe Unë do t'ju jepja ujë të gjallë."

Gruaja samaritane: "Si do ta nxjerrësh ujin? Pusi është i thellë."

Jezusi: "Kushdo që pi këtë ujë do të ketë sërish etje. Por uji që unë jap jua shuan etjen përgjithmonë."

Dëshirat e zemrës sonë janë si të kemi etje. Pasi të përmbushen, shfaqen dëshira të reja. Dhe kjo do të vazhdojë pa mbarim. Zemra nuk kënaqet kurrë. Etja nuk shuhet kurrë. Asnjë përvojë e madhe, asnjë çmim sportiv, asnjë mik i mirë apo ndonjë gjë tjetër nuk mund ta shuajë këtë lloj etjeje. Këtë etje në jetë mund ta shuajë vetëm Ai që u ul tek pusi. Gruaja e ndjeu këtë gjë.

Gruaja samaritane: "Më jep këtë ujë dhe nuk do të më duhet të vij më te pusi."

Jezusi: "Shko dhe thirr burrin."

Gruaja samaritane: "Nuk jam e martuar."

Jezusi: "E di. Ke pasur pesë burra. Dhe burri me të cilin po jeton nuk është burri yt."

Jezusi dinte çdo gjë të saj. Dhe prapë së prapë Ai nuk e shmangu.

Gruaja samaritane: "Zoti të ka dërguar tek unë. E di që Shpëtimtari do të vijë."

Jezusi: "Unë jam Ai."

Jezusi ia fali mëkatet e saj dhe i dha asaj një jetë të re e të kënaqur. E gëzuar, gruaja la enën me ujë dhe vrapoi përsëri në qytet.

Ajo i ftoi të gjithë të vinin te Jezusi.

Dhe unë ju ftoj. Ejani te Jezusi. Atëherë do të thuash atë që thanë njerëzit nga Sihari:

Fëmija: "Tani besoj në Jezusin. Por jo sepse e the ti; më tepër sepse e kam njohur Atë vetë. Ai është me të vërtetë Shpëtimtari i botës."


Folësit: Autori, gruaja samaritane, Jezusi, fëmija

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:24 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)