STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 099 (Safari quiz)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

99. Kuici i Safarit


Ne po shkojmë në një safari, do të vish?

Djali: "Ne po bëjmë një udhëtim nëpër Bibël dhe po kërkojmë kafshë të famshme."

Vajza: "Disa prej tyre janë mjaft magjepsëse."

Ju me siguri i njihni disa prej tyre. Nëse dëshironi, mund të më shkruani dhe të më tregoni emrat e këtyre kafshëve.

Udhëtimi ynë na çon fillimisht në Egjipt. Dielli digjte nxehtë nga qielli. Për 400 vjet, izraelitët kanë qëndruar si sklevër në këtë vend. Ata i thirrën Zotit që t'i shpëtonte. Zoti i dëgjoi britmat e tyre, por Faraoni nuk donte t'i linte të shkonin.

Si një ndëshkim, Perëndia i lejoi kafshët të hynin në Egjipt. Ata mbuluan tokën dhe madje u futën në shtëpi dhe shtretër. Cilat kafshë ishin?

Pasi kishte ecur shumë kilometra, pa një lumë. I dërguari i Zotit, Elia, ulej këtu orë pas ore. Zogjtë i sollën mëngjes dhe darkë.

Çfarë lloj zogu i sillte bukë dhe mish që nga qielli?

Sapo mendova për Balaam-in. Ai e jetoi jetën e tij larg Zotit. Më pas kafsha në të cilën kishte hipur protestoi dhe i foli me zë njeriu. Çfarë lloj kafshe ishte?

Me siguri e keni dëgjuar malin Ararat. Në këtë mal zbarkoi arka e Noes pas përmbytjes së madhe. Cili zog i solli Noes një degëz jeshile në sqep, që ishte lajmi i mirë se uji ishte tërhequr nga toka?

Safari ynë vazhdon për në Babiloni. Danieli u kap rob këtu.

Vajza: "Ai është shembulli im. Lutej tri herë në ditë."

Dhe për këtë ai do të bëhej ushqim për kafshët.

Cilit grabitqar Zoti ja mbylli gojën që të mos e hante Danielin?

A e dini se cilën kafshë Bibla e përshkruan si dinake? Gjarprin. Djalli e përdori atë për të tunduar njerëzit e parë që të mos i binden Perëndisë.

Djali: "Nëse kjo nuk do të kishte ndodhur, të gjithë do të ishin afër Zotit."

Por në vend të kësaj, secili prej nesh është nga natyra i ndarë nga Perëndia. Për këtë arsye, Jezusi na krahason me kafshët që nuk kanë orientim dhe që largohen lehtësisht.

Çfarë lloj kafshësh janë ato?

Jezusi është Bariu i mirë. Ai i thërret njerëzit me emër sepse i do ata.

A keni gjetur të paktën katër kafshë? Do të isha i lumtur nëse më dërgonit përgjigjet tuaja.

(Përgjigjet: bretkosat, korbi, gomari, pëllumbi, luani, delet)


Folësit: Autori, djali, vajza

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:16 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)