STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 020 (On the run 5)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

20. Pe fugă 5


Copitele cailor tropăiau pe drumul spre palatul împăratului. Ploua cu găleata. Abia s-a oprit caleaşca şi imediat împăratul a sărit din ea şi a dispărut în palat.

Ahab: „Izabela, Izabela, nu ai idee ce s-a întâmplat astăzi. A căzut foc din cer. Toţi au văzut că Dumnezeul lui Ilie este Dumnezeul adevărat. Baal nu ne-a putut ajuta şi toţi închinătorii lui sunt morţi.“

Împărăteasa asculta cu atenţie. Oare ceea ce spunea Ahab sau ploaia o vor convinge că Domnul este Dumnezeu? Nu. S-a făcut verde la faţă de mânie.

Izabela: „Îl voi ucide pe Ilie!“

Când Ilie a aflat de planul ei, a fugit. El a alergat mai repede ca niciodată în viaţa lui. A parcurs aproape 200 de kilometri. Dar asta nu îl făcea să se simtă încă în siguranţă. El a alergat mai departe, tot mai departe spre sud. Frica l-a mânat până în pustie.

Dar tu? Tu ce faci atunci când îţi este frică?

Dumnezeu este mereu prezent! Ilie se lăsa mereu condus de El. Dar de data aceasta s-a lăsat condus de frică. Când nu a mai putut, s-a aşezat sub un tufiş şi s-a rugat:

Ilie: „Doamne, nu mai pot. Lasă-mă să mor.“

Dumnezeu era acolo. Dar nu a ascultat această rugăciune. Dumnezeu l-a lăsat să doarmă şi apoi a trimis un înger să îl trezească.

Înger: „Ilie, trezeşte-te! Mănâncă şi bea!“

Ilie a deschis ochii şi a privit în jur. Apoi a observat lângă el un ulcior cu apă şi pâine prăjită. Ah, ce bună era!

A adormit din nou şi apoi s-a întâmplat acelaşi lucru.

Dumnezeu era prezent! Slujitorul lui Dumnezeu a văzut acest lucru prin dragostea cu care a fost îngrijit în mijlocul pustiei. Acum putea să asculte din nou de Dumnezeu. S-a întors înapoi cu o sarcină nouă.

Dumnezeu este prezent! Nici ţie nu trebuie să îţi fie teamă. Aş dori să te încurajez cu un verset din Biblie.

„Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele, de cine să-mi fie frică?“


Personaje: povestitor, Ahab, Izabela, Ilie, înger

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 08:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)