STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 020 (On the run 5)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

20. Në arrati 5


Thundrat e kuajve u përplasën në rrugën për në pallatin e mbretit. Binte shi macesh dhe qensh. Karroca mezi u ndal kur mbreti Ashab u hodh jashtë dhe u zhduk në pallat.

Ashabi: "Jezebel, Jezebel, nuk mund ta marrësh me mend se çfarë ndodhi sot. Zjarri ra nga qielli. Të gjithë panë që Perëndia i Elias është i vetmi Perëndi i vërtetë. Baali nuk mundi të na ndihmonte dhe të gjithë adhuruesit e tij kanë vdekur."

Mbretëresha dëgjoi çdo fjalë. A do ta bindnin atë, zjarri dhe shiu se Zoti është Perëndia? Jo. Ajo u zemërua akoma më shumë kur e dëgjoi këtë!

Jezebeli: "Do e vras Elian."

Kur Elia dëgjoi që mbretëresha donte ta vriste, u largua. Vrapoi aq shpejt sa kurrë më parë. Vrapoi pothuajse 125 milje! Por akoma nuk ndihej i sigurt. Kështu ai vazhdoi të vraponte për në jug. Frika e çoi në shkretëtirë.

Çfarë bëni ju kur keni frikë?

Zoti është atje! Elia gjithmonë linte Perëndinë ta udhëhiqte. Por këtë herë ai lejoi frikën që ta drejtonte. Kur nuk mundi të bënte asnjë hap tjetër, u ul nën një shkurre dhe u lut:

Elia: "Zot, nuk mundem më, më lër të vdes."

Zoti ishte atje. Por Ai nuk iu përgjigj kësaj lutje me një "po". Zoti e la Elian të flinte dhe më pas dërgoi një engjëll për ta zgjuar.

Engjëlli: "Elia, çohu, ha dhe pi diçka!"

Elia hapi sytë dhe shikoi përreth. Pa një shtambë me ujë dhe bukë të pjekur pranë tij. I shijoi shumë!

Dhe Elia fjeti përsëri dhe ndodhi e njëjta gjë përsëri.

Zoti ishte atje. I Dërguari i Zotit e kuptoi kur pa dashurinë me të cilën Zoti kujdesej për të, në mes të shkretëtirës. Tani ai ishte në gjendje të dëgjonte përsëri zërin e Perëndisë. Dhe u kthye me një mision të ri.

Zoti është atje! As ju nuk keni nevojë të keni frikë. Dua t'ju inkurajoj me një varg nga Bibla:

"Zoti është drita ime dhe shpëtimi im; nga kush do të kem frikë? Zoti është kështjella e jetës sime, nga kush do të kem frikë?" (Psalmi 27:1)


Folësit: Autori, Ashabi, Jezebeli, Elia, engjëlli

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:57 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)