STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 125 (Deadly arrow 2)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

125. Shigjeta vdekjeprurëse 2


Njëri nga burrat guxoi të thoshte të vërtetën. Njëri kundër 400 të tjerëve!

Mikajahu: "Mbreti Ahab, Zoti nuk e do këtë luftë. Nëse nuk e dëgjoni Atë, do të rrezikoni jetën tuaj."

Ashabi: "E dëgjuat këtë? Ai po më dënon me vdekje. Futeni në burg. Tani!"

Mbreti Ashab nuk ishte "gati" për të dëgjuar Perëndinë. E kishte fiksuar në kokë të sulmonte qytetin e Ramothit.

Kushdo që nuk e dëgjon Zotin rrezikon jetën e tij. Spiunët e Ashabit përgjuan planin luftarak të armikut.

Spiuni: "Kur të luftojmë kundër Ashabit dhe ushtrisë së tij, mos qëlloni kundër ushtarëve, por kundër mbretit."

Por Ashabi ishte i zgjuar.

Ashabi: "Mbret Jozafat, unë do të maskohem, por ti rri me rrobat e tua mbretërore. Dhe pastaj do të shkojmë të luftojmë së bashku."

Mbreti Jozafat shkoi përpara. Nuk e kuptoj fare, gjithsesi. Pse nuk e dëgjoi këshillën e Perëndisë? Normalisht, ai gjithmonë merr vendime me ndihmën e Zotit.

Ishte një luftë e vështirë. Dhe armiku u përqendrua vetëm te Mbreti.

Ju me siguri mund ta imagjinoni se çfarë ndodhi. Kur armiku pa mbretin Jozafat me rrobat e tij mbretërore, ata menduan se ai ishte mbreti Ashab dhe e vunë në shenjestër. Jozafati bërtiti për jetën e tij. Tani ai e kuptoi këtë të vërtetë: Kushdo që nuk e dëgjon Zotin rrezikon jetën e tij. Jozafati ishte afër vdekjes. Por Zoti bëri që armiqtë të ndalonin së qëlluari mbi të.

Një nga ushtarët tërhoqi harkun e tij dhe qëlloi rastësisht dhe e plagosi për vdekje mbretin Ashab. Në perëndim të diellit, ai vdiq. Ai humbi jetën sepse nuk e dëgjoi asnjëherë Zotin.

Dhe Jozafati erdhi në vete.

A do të merrte sërish një vendim pa Perëndinë?

Kushdo që nuk e dëgjon Zotin rrezikon jetën e tij. Mbreti Jozafat e la veten të shkonte në një drejtim pa Perëndinë. Më pas i erdhi keq për atë që kishte bërë.

Edhe kur miqtë tuaj në rrethin tuaj nuk mendojnë se janë "gati" të dëgjojnë Zotin, atëherë bëhuni si peshku që noton kundër rrymës. Pavarësisht se çfarë mendojnë të tjerët, dëgjoni Zotin. Dhe këshillohuni me njerëzit që e njohin dhe e duan Jezusin.

Kushdo që nuk e dëgjon Zotin rrezikon jetën e tij. Është një gëzim i vërtetë kur dëgjoj Zotin, sepse e di se Ai dëshiron më të mirën për mua.


Folësit: Autori, Micajahu, Ashabi, spiuni

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:23 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)