STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 110 (Only 8 and already King)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

110. Vetëm 8- vjeç dhe Mbret


(tinguj zhurme) Komploti kundër mbretit Amon.

Emri i tij do të thoshte besnik dhe i besueshëm. Por ai nuk ishte. Sidomos jo në lidhje me Zotin. Ai adhuronte figura të bëra prej druri dhe guri. Adhurimi i idhujve është një fyerje e tmerrshme për Zotin.

Shërbëtori: "Do e vrasim atë. Ndodhet në dhomën e tij."

(tingulli i hapjes së derës, zhurmë, klithma)

Mbreti Amon u vra nga vetë shërbëtorët e tij. Dhe djali i tij u bë Mbreti i ri.

A keni dëgjuar tashmë për Josian? Ai u bë Mbret kur ishte vetëm 8 vjeç.

A do ta fyente ai Zotin njësoj si babai i tij? Apo e donte Zotin?

Mënyra se si e përshkruan Bibla jetën e tij është e mrekullueshme: Josia bëri atë që i pëlqente Perëndisë.

A të përshkruajnë këto fjalë edhe ty? Kjo mund të jetë edhe motoja e jetës tënde, sepse Jezusi fal çdo gjë që ne bëjmë dhe që nuk i pëlqen Perëndisë. Mund t'i kërkoni Atij që t'ju falë. Ai do t'ju dëgjojë.

Josia e donte Perëndinë. Dhe kur u rrit, ai shkatërroi të gjithë idhujt në gjithë vendin. Gjithçka që ofendonte Zotin u shkatërrua.

A keni dhe ju gjëra për të pastruar në jetën tuaj? Videot dhe revistat e pista? Gjërat nën shtratin tuaj dhe në dollapin tuaj që ofendojnë Zotin?

Josia i vendosi gjërat në rregull. Ai e bëri këtë me dëshirë, sepse e donte Perëndinë.

Josia: "Vetëm shikoni tempullin. Shtëpia e Zotit duket si një kosh plerash. Kjo është një fyerje për Zotin tonë. Blini materiale ndërtimi dhe filloni punën!" (zhurma e ndërtimit)

Prifti: "Shikoni atë që sapo gjeta. Në këndin e pasmë gjetën librin e ligjit. Ejani, duhet t'a çojmë te mbreti Josia."

Fjala e Perëndisë, Bibla, fshihej në qoshe. Nuk është çudi që Zoti nuk e kishte vendin e parë në jetën e tyre.

Prifti: "Mbreti Josia, e gjetëm librin e ligjit në rrënoja."

Mbreti Josia: "Lexoji me zë të lartë."

Mbreti dëgjoi atë që Perëndia u bëri atyre që nuk e donin Atë me gjithë zemër. I tronditur, ai u ul në tokë dhe filloi të qajë. Atij i vinte shumë keq që njerëzit e tij e kishin ofenduar kaq shumë Perëndinë.

Menjëherë pas kësaj, Zoti i tha atij:

Zoti: "Unë do ta ndëshkoj këtë qytet. Por për shkak se ti më do Mua, do t'ju kursej."

Mbreti Josia ftoi fëmijët dhe të rriturit në një shërbesë dhe u kërkoi atyre ta donin Perëndinë dhe t'i jepnin Atij vendin e parë në jetën e tyre.

A do ta kishit pranuar këtë ftesë?


Folësit: Autori, shërbëtori, Josia, prifti, zëri i Zotit

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:19 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)