STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 107 (Lame excuses)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAS -- perform them for other children!
Plays for children to perform

107. Justifikimi i njeriut të çalë


Dirk është një lexues i apasionuar. Mark Twain, C.S. Lewis, i përpin të gjithë librat. Por ka një libër të caktuar për të cilin ai nuk është entuziast fare.

Dirk: "Bibla nuk është për mua."

Vajza: "Pse jo?"

Dirk: "Ka shumë gjëra në të që nuk i kuptoj."

Vajza: "Ky është justifikim sa për të thënë. E di që kupton diçka."

Dirk: "Si psh?"

Vajza: "Si psh: Nuk duhet të vjedhësh."

Uau! Kjo e goditi Dirk si një shigjetë. Fytyra e tij u skuq dhe u largua me shpejtësi.

A keni dëgjuar ndonjëherë se Bibla është libri i librave?

Djali: "Pasi u shpik shtypshkronja, Bibla ishte libri i parë i shtypur."

Vajza: "Bibla është përkthyer në më shumë se 1600 gjuhë."

Djali: "Bibla më e vogël u shtyp në Angli dhe është e madhe sa një kuti shkrepëseje."

Vajza: "Bibla më e madhe në botë është bërë prej druri dhe peshon më shumë se 10.886 kg."

Djali: "Bibla është libri më i dashur, por në të njëjtën kohë urrehet nga shumë njerëz."

Vajza: "Autori i Biblës është Perëndia dhe rreth 40 njerëz i shkruajtën ato që tha Ai."

Djali: "Kushdo që lexon Biblën dhe beson Fjalën e Perëndisë do të bëhet një person i ri. Asnjë libër tjetër nuk mund ta ndryshojë një person në atë mënyrë."

Vajza: "Bibla përmban rreth tre milionë shkronja. Nëse do të lexonit katër kapituj në ditë, mund ta lexoni Biblën në një vit."

Djali: "Një burrë në Angli e ka lexuar tashmë Biblën 100 herë!"

Dikush zbuloi Biblën e një shoku që kishte vrima plumbash në të. Ai mendoi, kjo është gjë e mirë por e keqe. Kush do të guxonte ta trajtonte kaq keq Fjalën e Perëndisë? Ai u trondit.

Shoku i tij e mori me mend se çfarë po mendonte.

Burri: "Jam i lumtur për Biblën time me vrima plumbash, sepse më shpëtoi jetën. Gjatë luftës kam qenë ushtar dhe kam luftuar në vijën e frontit. Zvarriteshim nga nga hendeku në hendek. Papritur ndjeva një goditje të fortë në gjoks dhe një dhimbje depërtuese. Çfarë ndodhi? Armiku më etiketoi dhe më qëlloi me plumb. Por gjithmonë e mbaja Biblën time të vogël në xhepin e përparmë. Plumbi e çau Biblën dhe thjesht më plagosi lehtë. Nëse Bibla nuk do të kishte qënë aty, gjuajtja do të kishte depërtuar në zemrën time.
Më shpëtoi jetën. Dhe jo vetëm një herë, por dy herë. Herën e parë që më shpëtoi kur lexova se Jezusi është i vetmi që mund të më shpëtojë nga mëkatet e mia. Dhe herën e dytë kur më shpëtoi nga plumbi vdekjeprurës."

E lexoj Biblën çdo ditë. Po ti? Nëse dëshironi një Bibël, më shkruani. Në Bibël thuhet: "Fjala jote është një llambë në këmbën time dhe një dritë në shtegun tim." (Ps 119:105)

Kjo dritë të tregon rrugën që të mos humbasësh, por të gjesh rrugën drejt Zotit.


Folësit: Autori, Dirk, vajza, djali, burri

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on February 07, 2023, at 11:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)