STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 086 (Prayer prohibited 4)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

86. Ndalimi i lutjes 4


Guvernatorët e mbretit donin të shfarosnin Danielin.

Guvernatori i parë: "A i ke dëgjuar thashethemet e fundit?"

Guvernatori i dytë: "Sigurisht! Danieli është person ii dytë më i fuqishëm në të gjithë mbretërinë. Duhet të gjejmë një shkak që ta rrëzojmë."

Guvernatori i parë: "Nuk do të jetë e lehtë."

Guvernatori i dytë: "Po ndonjë gjë në lidhje me besimin e tij? Ai i lutet Zotit tre herë në ditë. Mund të nxjerrim një ligj të ri kundër lutjes, t’ia çojmë mbretit dhe…"

Për çfarëdo qoftë? Danieli nuk u kishte bërë kurrë asgjë këtyre njerëzve. Zoti e vuri në një nga pozitat më të larta në vend. Dhe kjo është ajo që i rëndonte të tjerët; ata ishin xhelozë.

Guvernatori i parë: "Tani, shko shpejt tek mbreti. Duhet të firmosë ligjin e ri."

Guvernatori i dytë: "Mbreti Darius, të gjithë princat menduan se ti, o mbret, duhet të firmosësh një ligj të ri, domethënë: kushdo që i lutet një njeriu ose perëndie tjetër përveç teje në 30 ditët e ardhshme, duhet të hidhet në gropën e luanëve. Le të bëhet publik ky ligj dhe askush nuk mund ta ndryshojë."

Mbreti nuk e kuptoi planin e tyre të keq dhe nënshkroi ligjin e ri. Por në jetën e Danielit, Zoti kishte gjithmonë vendin e parë, kështu që për të, ky ligj nuk ndryshoi asgjë! Ai vazhdoi të lutej dhe armiqtë e tij e panë duke u lutur.

Guvernatori i parë: "Mbreti Darius, sapo nënshkroi një ligj të ri që ndalon këdo që të kërkojë ndonjë gjë nga njeriu ose Zoti."

Mbreti: "Po, është e vërtetë."

Guvernatori i dytë: "Danieli ende i lutet Perëndisë së tij tri herë në ditë. E pamë duke e lutur. Si rezultat, ai duhet të bëhet ushqim për luanët."

Mbreti: "Danieli?"

Mbreti e donte Danielin dhe donte që ta mbronte. Por ligji ishte ligj.

Mbreti: "Daniel, Zoti të ndihmoftë."

Dhe pastaj e hodhën Danielin në gropën e luanëve.

Mbreti nuk fjeti fare atë natë. Të nesërmen në mëngjes, ai nxitoi për në gropën e luanëve.

Mbreti: "Daniel, a të ka mbrojtur Zoti?"

Danieli: "O mbret jetofsh përjetë. Zoti im dërgoi një ëngjëll për t’ua mbajtur gojën mbyllur luanëve dhe të mos më lëndonin."

Mbreti u gëzua shumë kur dëgjoi se Danieli ishte ende gjallë dhe urdhëroi ta nxirrnin nga gropa. Danieli nuk kishte asnjë gërvishtje dhe asnjë lëndim. Një mrekulli nga Zoti!

Danieli u nderua, por armiqtë e tij u hodhën në gropën e luanëve.

Mbreti: "Në gjithë mbretërinë time të gjithë njerëzit duhet të nderojnë Perëndinë e Danielit. Ai është Zoti i gjallë që shpëton dhe ndihmon."

Besimi i Danielit pati ndikime të mëdha.

Zoti i gjallë do të shpërblejë gjithashtu mirëbesimin dhe besimin tuaj tek Ai.


Folësit: Autori, dy guvernatorët, mbreti, Danieli

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:13 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)