STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 009 (He came and He'll come)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

9. Erdhi dhe do të vijë


Koha më e bukur e vitit ka ardhur.

Dyqanet dhe rrugët janë zbukuruar për Krishtlindje.

Edhe në shtëpitë tona kemi zbukuruar bredhin me yllin e artë.

Qiriu i parë digjet në kurorën e Adventit.

Unë gjithmonë e pres me padurim këtë kohë, dhe jam e sigurt edhe ju mezi e prisni.

(vini në sfond një këngë Krishtlindjeje – instrumentale)

Holly: "Një qiri po digjet. Më vjen mirë që kjo kohë e bukur e vitit tashmë ka ardhur. Duke na thënë: Zoti të do si ty dhe mua; Biri i tij lindi si foshnjë."

Dritat janë ndezur dhe shpallin lajmin e mirë.

Qiriu i parë na kujton:

Jezusi erdhi nga qielli në tokë. Ai u bë njeri, ashtu si ne, për të vdekur në kryq për mëkatet tona. Ai u varros dhe u ringjall pas tre ditësh. Dhe tani jeton!

Qiriu i dytë thotë:

Jezusi është drita e botës. Për çdo person. Dhe Ai dëshiron ta mbushë zemrën tuaj me dritë dhe gëzim.

Qiriu i tretë premton se:

Ai eshte duke ardhur! Jezusi, Zoti, po vjen përsëri. Por jo si Ai i 2000 viteve më parë. Nuk do të vijë më si një foshnjë e shtrirë në një grazhd. Por do të vijë si Zot dhe Mbret.

Qiriu i katërt shpall:

Prisni Atë dhe jini gati. Gjëja më e mirë për ju është ta lejoni Atë të hyjë në jetën tuaj sot. Kjo është përgatitja më e mirë për ardhjen e Tij.

Jezusi erdhi dhe do të vijë përsëri. Ky është lajmi i mirë i Ardhjes që shkëlqen më shumë se çdo qiri.

Ju uroj një sezon të gëzueshëm të Adventit.

Edhe një gjë të fundit: herën tjetër do të kemi një kuiz për Krishtlindje. A do merrni pjesë?


Folësit: Autori, vajza (Holly)

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)