STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 062 (Finally at the goal 2)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

62. Дългото пътуване 2


Разочаровани, мъдреците от Ориента напуснали царския палат в Ерусалим. Точно там те очаквали да открият Исус, новороденият Цар. Те били дошли, за да му се поклонят и да покажат на всички, че Той е Господ на живота им. Но мъдреците не го открили в Ерусалим. В тъмната нощ те занимали от този град.

Мъдрец 1: „Защо цар Ирод беше толкова разстроен?”

Мъдрец 2: „И защо искаше да знае точното място, където се е явила звездата?”

Мъдрец 1: „Ето я отново! Звездата, която видяхме когато Царят на евреите беше роден.”

Мъдреците от Вавилон много се зарадвали, когато отново видели звездата. Представете си само–звездата се движела точно пред тях в небето и им показвала пътя към Витлеем.

И точно над един определен дом, звездата спряла, защото в онази къща били Мария и Йосиф, заедно с бебето Исус. Те били отседнали там, докато в страната се извършвало преброяване на населението.

Сега вече мъдреците били на края на своето пътуване. Те отишли на точното място във Витлеем, където намерили Мария и Йосиф и със собствените си очи видели бебето Исус, Царят когото Бог изпратил.

Удивени, те коленичили пред Исус и Му се поклонили. Те искали да му принадлежат; Той щял да бъде техният Цар и да управлява живота им.

Исус твой Цар ли е също? Позволяваш ли му да направлява живота ти? Няма нищо по-добро за теб и мен в този свят от това Исус да бъде Цар на живота ни.

Мъдреците принадлежали на Исус. Те му поднесли своите дарове, защото били толкова благодарни! Злато, скъпи аромати и билки били техните подаръци за вечния Цар.

Най-ценният дар, който можем да дадем на Исус, е нашият живот. Всеки, който даде живота си на Исус, ще бъде изобилно благословен.


Участници: разказвач, двама мъдреци

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 01:03 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)