STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Swedish":

Home -- Swedish -- Perform a PLAY -- 093 (The Kurku-promise 5)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAN -- framför dem för dina vänner!
Pjäser för barn att framföra

93. Kurku-löftet 5


Överlycklig sprang Ringu tillbaka till byn.

Ringu: ”Tigern är död! Tigern är död! Vi dödade den!”

Battu var stolt över sin storebror.

Battu: ”Du är fantastisk. Var du rädd när du jagade tigern?”

Ringu: ”Jag var skräckslagen! Men jag bad och sedan slog mitt hjärta inte lika snabbt.”

(ljudet av en motor)

Ringu: ”Det är säkert sahib Grubb, främlingen, som berättade för mig om Jesus.”

Battu: ”Kom, vi springer till honom.”

De två indiska pojkarna runt nästa gathörn och fick se att sahib Grubb hade fått problem. Missionärens jeep satt fast djupt i leran. Ringu spände för tjurarna så att de skulle kunna dra upp jeepen ur gyttjan.

Sahib Grubb: ”Det är klart. Tack så mycket för din hjälp, Ringu. Jag måste säga hejdå till dig idag. Vi kommer inte att ses på ett bra tag. Men kom alltid ihåg att herren Jesus alltid är med dig. Var trogen mot honom och gör alltid det som behagar honom. Synden gör dig inte lycklig. Har du fortfarande brevet från Gud?”

Ringu: ”Ja, jag har den här i min turban.”

Sahib Grubb: ”Behåll Guds ord i ditt hjärta. Du kan lita på det. Åh, förresten, min orgel är borta.”

Ringu rodnade från det ena örat till det andra. Det var ju han som var tjuven. Han hade gömt instrumentet i det gamla skjulet. Visste sahib detta?

Sahib Grubb: ”Jag har inte tid att leta efter det. Kan du göra det åt mig? Om du hittar det, var snäll och ta med det till fru Merry i stan. Hon vet alltid var jag predikar och kommer att ta med det till mig.”

Långsamt korsade Ringu sina armar och drog sig i örsnibbarna. Det är så många indier ger ett löfte. Ett riktigt Kurku-löfte.

Bedrövad gick Ringu hem.

Ringu: ”Varför sa jag inte att det är jag som tagit orgeln? Jag är en fegis. Herre Jesus, kan du fortfarande höra mig? Jag stal något. Jag skäms. Snälla förlåt mig min synd och hjälp mig att göra det som är rätt.”

Vad skulle vara det rätta att göra i det här läget? Ringu visste direkt. Han måste ge tillbaka det som han hade stulit. Men det var svårt. Vad skulle de andra tycka om honom? Han hörde en liten röst i sitt hjärta. Den sa till honom: Ge tillbaka orgeln och gör det rätta igen.

Känner du också igen den här rösten? Vet du hur man bättrar sig efter att ha stulit något? Svaret kommer i nästa avsnitt.


Röster: Berättare, Ringu, Battu, Sahib Grubb

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on April 18, 2024, at 01:37 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)