STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 154 (Jesus the victor 2)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

154. Isus biruitorul 2


Satan este rafinat și rău. Cu el nu-i de glumit. Diavolul nu este un personaj din basme. În Biblie scrie că el se strecoară ca un leu care răcnește și caută pradă.

Copil: „Nu credeam că el chiar există.”

El este dușmanul lui Dumnezeu, care face orice să îndepărteze oamenii de credința în Dumnezeu. Îți aduci aminte de tactica lui numărul 1?

Copil: „El seamănă îndoială și neîncredere în Dumnezeu.”

Fii atent atunci când va încerca să facă acest lucru și cu tine. Să nu cazi în capcana lui. Roagă-L pe Domnul Isus să te păzească. Căci el este biruitorul Diavolului.

Fiul lui Dumnezeu a fost ținta lui preferată. Diavolul dorea neapărat să ne împiedice să primim viața veșnică. De aceea a pornit la atac.

Diavol: „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, atunci transformă aceste pietre în pâine. Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, atunci sari de la cel mai înalt turn. Dumnezeu te va proteja.”

Domnul Isus este biruitor. El nu trebuia să-i demonstreze Diavolului că el este Fiul lui Dumnezeu. După aceea Diavolul a trecut la tactica numărul 2: El a făcut o promisiune mare.

Diavol: „Îți dăruiesc toată lumea, dacă mi te închini.”

Isus: „Pleacă de aici, Satană! În Sfânta Scriputură este scris: Domnului Dumnezeu să I te închini și numai Lui.”

Domnul Isus este biruitor! El a spus doar o propoziție, și Diavolul a fugit de la El. Domnul Isus este biruitor! De aceea Diavolul Îl ura.

Când Domnul Isus a mers la cruce, Diavolul l-a atacat ultima oară.

Diavol: „Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, atunci dă-te jos de pe cruce.”

Dacă Domnul Isus ar fi făcut aceasta, atunci am fi fost pierduți. Atunci nu ar mai fi existat iertare pentru păcate. Atunci nu ar mai fi existat viață veșnică pentru noi cu Dumnezeu. Dar Domnul Isus a rezistat. El este biruitor! La cruce a biruit păcatul, moartea și pe Diavol. Învierea lui este dovada.

Dacă crezi în Domnul Isus, atunci ești de partea Biruitorului. Nu te teme: Domnul Isus este biruitor! Să nu uiți niciodată aceasta! Roagă-te Lui, El te protejează.


Personaje: povestitor, copil, Diavol, Isus

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 09:18 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)