STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Romanian":

Home -- Romanian -- Perform a PLAY -- 003 (Pig slop or banquet dining)

Previous Piece -- Next Piece

POVESTIRILE in format scris – citește-le și altor copii!
Povestiri pentru copii

3. Mâncarea porcilor sau mâncarea bogaților


Tatăl stătea trist la fereastră. Cu câteva zile în urmă fiul cel mic îl părăsise. Pur şi simplu a plecat de acasă. Şi-a luat banii din partea lui de moştenire, şi a pornit în josul străzii. Nu s-a uitat înapoi nici măcar o dată.

Tatăl însă îl iubea. Unde este fiul lui? Cum îi merge?

Ooo, se pare că îi mergea bine. Bani mulţi, prieteni mulţi! O ţinea dintr-o petrecere în alta. Sărbătorea, râdea, bea mult şi făcea lucruri, despre care ştia sigur că nu sunt bune. Pur şi simplu făcea ce făceau şi ceilalţi. Curând banii i s-au terminat. Şi odată cu ei, au dispărut şi prietenii.

Pentru că în ţară nu se găsea de lucru, a ajuns într-un mare necaz. În sfârşit a găsit să muncească la un ţăran. Să aibă grijă de porci. Acesta era cel mai rău lucru care i se putea întâmpla. Stomacul îi chiorăia, şi ar fi mâncat şi el din mâncarea porcilor, dar nu avea voie. Înfometat, cu hainele rupte, stătea lângă porcii urât mirositori şi se gândea.

Tatăl lui îl iubea… Oare se gândea la asta?

Deodată s-a ridicat şi s-a hotărât.

Fiul: „Voi merge acasă şi îi voi spune tatălui meu că am păcătuit şi că îmi pare rău că am ales calea mea.“

Într-adevăr, acum recunoștea acest lucru.

Imaginează-ţi că, pe când era încă la distanţă mare de casă, tatăl lui deja l-a văzut. El îi iubea şi a alergat să îl întâmpine.

Înainte ca fiul să poată spune un cuvânt, tatăl l-a îmbrăţisat şi l-a sărutat. Plin de fericire, el i-a strigat pe slujitori.

Tatăl: „Aduceţi repede cea mai bună haină, un inel şi încălțăminte pentru fiul meu. Pregătiţi mâncare de petrecere! Vrem să sărbătorim. Fiul meu a fost mort. A fost pierdut. Dar s-a întors acasă şi este din nou cu mine!“

Dumnezeu ne iubeşte pe fiecare la fel de mult cum acest tată îşi iubea fiul.

El doreşte ca noi să venim la El şi să trăim cu El. De aceea a spus Domnul Isus această povestire.

Vrei să ştii mai multe despre dragostea lui Dumnezeu şi despre cum poţi veni la El? Ascultă în continuare Radio Vestea Bună!


Personaje: povestitor, fiul, tatăl

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 09, 2023, at 08:39 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)