STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Bulgarian":

Home -- Bulgarian -- Perform a PLAY -- 003 (Pig slop or banquet dining)

Previous Piece -- Next Piece

ПИЕСИ – играйте ги пред други деца!
Пиеси, които могат да бъдат играни от деца

3. Рожкови или царско угощение


Бащата, тъжен и посърнал, стоял до прозореца. Преди няколко дни неговият най-малък син го напуснал. Той просто си тръгнал. Със себе си взел цялото си наследство и заминал от бащиния дом. Синът не се обърнал назад дори веднъж!

Неговият баща го обичал. Но къде е неговият син сега? Как е?

В началото синът бил добре. Имал много пари и много приятели. Той ходел на различни веселби и празненства и вършел много неща, които не били правилни. Вършел онова, което всички други вършели. Но скоро парите му свършили и всички негови приятели го изоставили.

Той нямал никаква работа и това станало голям проблем за него, затова накрая си намерил работа при един стопанин на животни. Грижел се за прасетата-това била възможно най-лошата работа тогава! Той бил толкова гладен, че искал да яде от храната на прасетата, но никой не му позволил дори това. Гладен и със скъсани дрехи, синът седнал до мръсните прасета и започнал да размишлява Баща му го обичал. Мислел ли синът за това?

Но изведнъж той се изправил и решил нещо. Казал си:

Синът: „Ще се прибера в дома си и ще кажа на баща ми, че съжалявам, че сгреших против него като тръгнах по собствения си път.”

Той наистина искал да изповяда греха си пред своя баща. Представете си следната ситуация: синът бил далеч от бащиния си дом, но неговият баща го виждал в мислите си дори и тогава. Той обичал своя син и когато го видял да се връща се затичал към него!

Преди синът да каже и дума, бащата го взел в прегръдките си и го целунал. Изпълнен с радост, той извикал слугите си и им наредил:

Бащата: „Бързо! Донесете чисти дрехи, пръстен и обувки. Пригответе угощение! Ще празнуваме, защото моят син е тук! Мислехме, че е умрял, но е жив! Той беше изгубен, но сега се намери и се върна при мен!”

Точно както бащата обичал своя син, така и Бог обича теб и мен. Той иска да отидем при него и да живеем с него. Затова Исус разказа тази история.

Искаш ли да разбереш повече за Божията любов и как да се приближиш до Бог? Тогава моля те, пишете ми!


Участници: разказвач, син, баща

© Copyright: CEF Germany

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 07, 2023, at 12:50 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)