STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 072 (Sensation on the sea)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

72. Ndjesia e detit


Ndjesia e ujërave të Detit të Galilesë!

Pjetri: "Jam shumë i emocionuar për Jezusin. Nuk mund ta besoj: Me pesë bukë dhe dy peshq Ai ushqeu 5000 burra, plus gratë dhe fëmijët - dhe të gjithë hëngrën derisa u ngopën."

Dishepulli: "E patë sa kishte mbetur? Shumë më tepër nga ajo që kishim në fillim."

Pjetri: "Super, nga pak fare, Ai e shumëfishon."

Jezusi, Biri i Perëndisë, është unik. Mund të shumëfishojë atje ku ka pak.

Njerëzit u impresionuan nga kjo mrekulli dhe u kthyen në shtëpitë e tyre në mbrëmje. Pastaj Jezusi u foli dishepujve.

Jezusi: "Ejani në varkë dhe të shkojmë në anën tjetër."

Ai nuk hipi në varkë, por u ngjit në një mal për t'u lutur.

Dishepujt lundruan në det natën pa Jezusin. Papritur filloi një stuhi. Peshkatarët ulën velat. Dallga e parë u përplas në varkë. Sikur Jezusi të ishte me ta në këtë situatë të frikshme. Ata u frikësuan dhe bërtitën. Por më pas u përkeqësua më shumë.

Pjetri: "Atje, e shikoni? Është një fantazmë!"

Dishepulli: "Nuk mund të rri më."

Një formë e bardhë ecte mbi ujë dhe erdhi direkt drejt varkës së tyre. Dishepujt bërtitën. Por nuk ishte fantazmë.

Jezusi: "Merrni zemër, jam unë! Mos kini frikë!"

Dishepujt e njohën këtë zë. Ishte Jezusi. Pjetri ishte i pari që guxoi të fliste.

Pjetri: "Zoti Jezus, nëse je me të vërtetë Ti, atëherë më urdhëro të vij tek Ti mbi ujëra."

Jezusi: "Eja!"

E mahnitshme! Pjetri doli nga varka dhe eci mbi ujë drejt Jezusit. Për sa kohë që ai shikonte Jezusin, gjithçka shkoi mirë. Por kur shikoi dallgët, filloi të fundosej.

Pjetri: "Zot, më shpëto! Ndihmomë!"

Jezusi e shtriu dorën, e kapi Pjetrin dhe e shpëtoi.

Jezusi, Biri i Perëndisë, është unik - Ai shpëton!

Jezusi: "Besomë Mua. Ma jep gjithë zemrën tënde."

Pjetri u fut përsëri në varkë me Jezusin. Stuhia u qetësua dhe era u ndal. Të gjithë u gjunjëzuan para Jezusit dhe u përkulën para këtij Zoti të mrekullueshëm.

Pjetri: "Ti je Biri i Perëndisë!"

Jezusi, Biri i Perëndisë, është unik. Asgjë nuk është e pamundur për Të.

Ai nuk kërkon që ju të ecni mbi ujëra. Por ec atje ku je me Jezusin. Në çdo situatë Ai do t'ju udhëheqë dhe do ju ndihmojë.


Folësit: Autori, Pjetri, dishepulli, Jezusi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:10 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)