STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 044 (The witch doctor rants 3)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

44. Magjistari flet përçart 3


TiFam: "Mami, po fillon shiu."

Nëna: "Sa mirë, TiFam, sepse do të largojë pluhurin."

TiFam: "Nuk e kam parë Victor. A ka vdekur?"

Nëna: "Nuk besoj."

TiFam: "Por babai tha se shpirtrat e këqij do ta vrisnin sepse ai gjithmonë flet për Jezusin."

Nëna: "Besoj se Zoti i tij është më i fortë. Auç, këmba."

Nëna e TiFam-it kishte rrëshqitur dhe kishte lënduar këmbën e saj. Si të kthehej në shtëpi tani? Në shiun e rrëmbyeshëm ata arritën në shtëpinë e misionarit dhe trokitën në derë. Dhe kush e hapi derën? Victor! Ai ishte gjallë.

Victor: "Ejani. Të thaheni pranë zjarrit."

Ndërsa po kujdesej për këmbën e nënës së saj, TiFam shpërtheu.

TiFam: "Ti do vdesësh. Babai im të mallkoi me vdekje. Jam e frikësuar! Nuk mund të qëndrojmë këtu."

Victor: "Nuk ke pse të kesh frikë. Mallkimi nuk mund të më bëjë gjë sepse Jezusi është Zoti im dhe do të mbrojë."

Nëna: "Victor, të dëgjova kur ishe në treg. I besova fjalët e tua dhe që atëherë kam paqe në zemër."

Biseda i bëri mirë nënës së saj, por TiFam ende kishte frikë nga babai i saj. Nëse ai kishte dëgjuar ndonjëherë për këtë… Ata ishin të lodhur kur arritën në shtëpi. Dhe moti u bë gjithnjë e më i keq. Binte stuhi dhe shi pa pushim. Lumi doli nga brigjet e tij, rrugët u lanë dhe kaluan ditë para se dikush të dilte jashtë. (Tingulli i trokitjes)

TiFam: "Kush është?" (tingulli i hapjes së derës)

Orestil: "Victor, pse ke ardhur?"

Victor: "Ka një rrëshqitje dheu. Për shkak të motit të ashpër, copa shkëmbi janë shkëputur. Dilni nga shtëpia ose do të varroseni të gjallë në baltë."

Orestil: "Çfarë budallaliku po thua. Këtu do rrimë. Shpirtërat do të na mbrojnë."

Victor: "Ata nuk mund t’u mbrojnë. Vetëm Zoti i gjallë mund t’ju ndihmojë nëse besoni në Të."

Orestil: "Nuk dua të të dëgjoj më. Largohu! Dil nga shtëpia ime!"

Para se Victori të largohej, i dha kurajo Zonjës Orestil.

Victor: "Zonja Orestil, mos ki frikë. Zoti është me ty."

Viktori sapo kishte dalë nga shtëpia kur Orestili mori hanxharin e tij më të madh dhe u largua nga shtëpia i zemëruar.

TiFam: "Mjaft, babi, mos e vrit!"

Për më tepër do vazhdojmë në dramën tjetër.


Folësit: Autori, TiFam, nëna, Victor, Orestil

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:02 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)