STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 039 (Stoning and crowning)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

39. Gurëzimi dhe kurorëzimi


Klasa e 5-të u stërvit mirë dhe mezi prisnin garat sportive kombëtare. Gjithsecili bëri më të mirën e tij. Dhe në ceremoninë përfundimtare, mund të shiheshin fytyrat rrëzëllitëse të atyre që morën çmim.

Stan vrapoi si kampion. Imagjinoni sikur ta kishte nisur mirë, të kishte vrapuar më shpejt, të kalonte të gjithë të tjerët dhe pak para vijës së finishit, të ishte ulur në vijën anësore dhe të kishte hequr dorë. As që na shkon në mend. Kushdo që e nis garën mirë duhet të vrapojë mirë dhe të ruajë ritmin.

Kjo vlen edhe për këdo që jeton me Jezusin. Në besim është e rëndësishme të fillojmë një jetë me Jezusin, por më pas varet nga mënyra se si vrapojmë dhe këmbëngulim në të. Jezusi na ndihmon dhe e shikoj se si e ndihmoi edhe Stefanin. Kishte shumë njerëz që donin ta largonin nga besimi. Në Bibël lexojmë se këta njerëz erdhën dhe filluan të debatonin. Por Stefani heshti. Dhe kjo i zemëroi më shumë që të gjithë. Ata përhapën gënjeshtra të shëmtuara në të gjithë vendin për Stefanin, një njeri që besonte në Zot dhe që ndihmonte të varfërit. Stefanit madje iu desh të paraqitej në gjykatë.

Paditësi: "Stefani ka ofenduar Zotin dhe ka folur kundër ligjit."

Gjyqtari: "A është kjo akuzë e vërtetë?"

Të gjithë ia ngulën sytë Stefanit. Fytyra e tij shkëlqente si fytyra e një engjëlli. Në vend që të mbrohej, ai filloi t'u tregonte për Jezusin.

Stefani: "Biri i Perëndisë erdhi në tokë. Ju e kryqëzuat në kryq. Por Perëndia e ringjalli prej së vdekurish."

Edhe në gjyq Stefani ishte besnik ndaj Zotit Jezus. Pastaj ai ngriti sytë drejt qiellit dhe tha:

Stefani: "Unë shoh qiej të hapur dhe Jezusin duke qëndruar në të djathtën e Perëndisë."

Me këto fjalë turma e zemëruar u vërsul mbi të. E rrahën, e tërhoqën zvarrë jashtë qytetit dhe e vranë me gurë. Stefani këmbënguli dhe i qëndroi besnik Jezusit. E vranë me gurë. Para se të vdiste, ai u lut.

Stefani: "Zot Jezus, pranoje frymën time; dhe mos ua ngarko atyre këtë mëkat."

Rruga drejt qëllimit ishte e vështirë. Por Stefani mbeti besnik. Dhe për këtë, Jezusi i dha atij një kurorë lavdie. Të besosh tek Jezusi dhe të jesh besnik ia vlen gjithmonë, sepse vështirësitë, urrejtja dhe përbuzja nuk e kanë fjalën e fundit. Më e mira nuk ka ardhur ende.


Folësit: Autori, paditësi, gjyqtari, Stefani

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 11:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)