STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 162 (Detective seeks co-workers)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

162. Detektivi kërkon bashkëpunëtorët


Ai është i stresuar dhe ka nevojë për asistentë për një punë interesante.

A mund ta ndihmoni? Do të vijë nga momenti në moment.

(tingulli i ziles së derës) Ky duhet të jetë ai.

Detektivi: "Përshëndetje! Quhem Stevie Snoop. Jam detektiv. Dhe kam nevojë për ty! Po, për ty! Kam 1000 çështje për të zgjidhur."

Tani po e ekzagjeron shumë.

Detektivi: "Pse, atëherë vetëm 999! Këtu është rasti i parë. Është shumë sekret. Por shumë urgjente që të mos pranohen më klientë të paditur prej tij. Ai është një mashtrues! Një mashtrues që merr paratë nga xhepat e njerëzve. Por jo dhe për shumë kohë. Ju duhet ta kapni atë. Karakteristikat: trup vogël, por atletik."

Të dhënat për këtë person mund të gjenden në Bibël në Ungjillin e Lukës, kapitulli 19, vargu 2.

Lluka 19, vargu 2 do t'ju ndihmojë me kërkimin tuaj.

Nëse nuk keni ndonjë Bibël, më shkruani dhe do t'jua dërgoj një.

Detektivi: "Në rastin e dytë, duhet të jeni më të kujdesshëm. Ky njeri përdor armë. Ai mallkon Zotin e gjallë me fjalë shumë tronditëse. Fshehja e gjurmëve të tij është e vështirë për të. Madhësia e këpucëve të tij është ndoshta 73!"

Shkruani se ku mund ta gjeni në Bibël:

1 Samueli 17, vargu 4. E përsëris: 1 Samueli 17, vargu 4.

Nëse nuk mundeni ta gjeni në Bibël, shikoni tabelën e përmbajtjes.

Detektivi: "Rasti numër tre është veçanërisht i rëndësishëm për mua. Ky njeri u pa për herë të fundit në lumë. Rrobat e tij janë prej lesh deveje dhe ushqimi i tij i preferuar nuk janë patatet e skuqura, por karkalecat dhe mjalti i egër (tingulli i pastrimit të fytit, kollitje). Ai i fton të gjithë të jetojnë me Perëndinë dhe të largohen prej mëkatit të tyre. Shumë e dëgjojnë dhe e rrëfejnë lirisht mëkatin e tyre. Kur ta gjej këtë djalë, stresi im do të marrë fund."

Të dhëna të mëtejshme mund të gjenden tek Mateu 3, vargu 1. Mateu 3, vargu 1.

Dhe në të njëjtin libër të Biblës, tek Mateu 1, vargu 21, do të zbuloni se me kë u rreshtua ky djalë.

Detektivi Stevie Snoop do të donte të na shkruanit përgjigjet tuaja.

Detektivi: "Ke të drejtë! Ju lutem nxitoni! Janë raste urgjente."

Kalofshi sa më bukur ndërsa zgjidhni rastet.

Detektivi: "Detektiv Stevie Snoop."


Folësit: Autori, Detektiv Stevie Snoop

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:33 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)