STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 097 (Whoever won't listen 1)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

97. Kushdo që nuk dëgjon 1


(tingulli i trokitjes)

Burri i parë: "Filloi përsëri."

Gruaja: "Sa më mërzit ai njeri."

Burri i dytë: "Ai është njeriu më i çuditshëm që historia ka parë. Do bjere shi. Gjasme i ka thënë Zoti."

Zoti nuk ika folur fare.

Zoti tha: "Mora një vendim. Do ta shfaros çdo person që jeton nga faqja e dheut. Mendimet dhe veprimat e tyre djallëzore s’kanë fund."

Noeu ishte i vetmi njeri që i mbante sytë te Perëndia. Dhe kishte nevojë për shumë guxim. Ai nuk e la veten të devijohej për të bërë të keqen. Por qëndroi i vendosur dhe bëri gjithçka që Perëndia i tha të bënte. Zoti ishte i lumtur me të.

Zoti tha: "Noe, ndërto një arkë prej druri. Sepse do të dërgoj një përmbytje të madhe. Çdo gjë që jeton do të mbytet. Por do të të shpëtoj ty dhe gruan tënde, djemtë e tu dhe gratë e tyre."

Noeu bëri gjithçka që i tha Perëndia. Ai e ndërtoi arkën me bijtë e tij sipas udhëzimeve të Perëndisë. Pothuajse 500 këmbë e gjatë, 72 këmbë e gjerë dhe 40 këmbë e gjatë. Tavanet u hodhën dhe të tre katet u ndanë në dhoma. Arka kishte vetëm një derë dhe një dritare në çati. Ajo ishte e vulosur me katran si brenda ashtu edhe jashtë.

Mund ta imagjinoni përbuzjen nga fqinjët e tyre?

Burri i parë: "Noeu është i çmendur. Nga do të vijë uji në mënyrë që varka të notojë?"

Burri i dytë: "Nuk ka as ndonjë shenjë për shi. Noe, thjesht ndalo atë që po bën dhe fillo të shijosh jetën."

Por Noeu nuk u ndal. Ai vazhdoi të bënte gjithçka që Perëndia i tha të bënte. Pas shumë vitesh punë të palodhur, arka përfundoi.

Zoti tha: "Noe, ngjitu në arkë me familjen tënde. Merr dy nga çdo lloj kafshe me vete si dhe ushqim të mjaftueshëm për të gjithë. Edhe një javë më shumë, dhe më pas do të lë të bjerë shi pa pushim për 40 ditë e 40 netë."

Noeu nuk e pa shiun, por vazhdoi të bënte gjithçka që Perëndia i tha të bënte. Ai u ngjit në arkë me familjen e tij. Erdhën edhe kafshët. Dukej sikur e dinin se rreziku po vinte.

Të gjithë kaluan nëpër derën e vetme në bord.

Vetë Zoti e mbylli derën pas Noeut. Ai shpëtoi ata që i besuan dhe iu bindën Atij.

Po të tjerët? Ata nuk e besuan Zotin.

Ranë pikat e para të shiut. Dhe pastaj njerëzit e kuptuan se Zoti bën atë që thotë se do të bëjë.

Do t'ju tregoj se çfarë ndodhi më pas në dramën tjetër.


Folësit: Autori, dy burrat, gruaja, Zoti

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:16 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)