STORIES for CHILDREN by Sister Farida

(www.wol-children.net)

Search in "Albanian":

Home -- Albanian -- Perform a PLAY -- 088 (The big contest question)

Previous Piece -- Next Piece

DRAMAT – luajini për fëmijët e tjerë!
Drama për tu luajtur nga fëmijët

88. Pyetja kyçe e konkursit


Pyetje konkursi: Kush është më i zgjuari në botë?

Vajza: "Ky person është Stefan, mësuesi i kafshëve shtëpiake."

Djali: "Mendoj se Dirk ka një tru që punon si kompjuter."

Vajza: "Oh ai. Ai mendon se është i zgjuar, por a është?"

Të vjen në mendje dikush tjetër?

Djali: "Profesori i universitetit."

Vajza: "Ose ndonjë që ka qënë aq i zgjuar sa ka zbuluar diçka."

Djali: "Për shembull, Ajnshtajni ose Pitagora."

Pyetja ime ende nuk ka marrë përgjigje.

A e dini kush është njeriu më i zgjuar në botë?

Dëgjoni çfarë thotë Bibla për të.

Kush mendon Jezusi se është i zgjuar? Kushtojini vëmendje të madhe, sepse keni mundësinë të bëheni personi më i zgjuar në botë.

Jezusi: "Kushdo që i dëgjon fjalët e Mia dhe i vë në praktikë është një njeri i zgjuar. Ai është si një njeri që e ka ndërtuar shtëpinë e tij mbi një shkëmb. Kjo do të thotë se ai fillimisht hapi një themel të mirë, megjithëse nuk mund të shihej më vonë. Shtëpia e tij qëndronte e fortë në tokë të fortë. Kur erdhi stuhia dhe përmbyti tokën, frynë erërat dhe u krijuan lumenj shiu, shtëpia e tij qëndroi e qëndrueshme. Nuk ra sepse kishte një themel kaq të mirë.
Por kushdo që i dëgjon fjalët e mia dhe nuk i vë në praktikë është budalla. Ai është si një njeri që e ka ndërtuar shtëpinë e tij mbi rërë. Kur erdhi stuhia dhe frynë erërat, shtëpia u shemb. Shtëpia u shemb dhe dëmet ishin të mëdha."

Njerëzit kur e dëgjuan Jezusin u mahnitën. As titulli, as distinktivi, as fjalët e mëdha nuk janë shenja të një njeriu të zgjuar. Atëherë çfarë është?

Ekziston një mënyrë për të dalluar nëse dikush është vërtet i zgjuar apo jo.

Nëse keni një Bibël, ju lutemi lexoni Mateun kapitullin 7, vargun 24.

Mateu kapitulli 7, vargu 24 ju tregon përgjigjen e këtij konkursi me dy fjalë. Kush është i zgjuar?

Më dërgoni përgjigjet tuaja. A do të merrni pjesë?

Dhe pastaj mendoni nëse jeni një nga ata që Jezusi i përshkruan si të zgjuar.


Folësit: Autori, vajza, djali, Jezusi

© E drejta e autorit: CEF Gjermani

www.WoL-Children.net

Page last modified on August 05, 2023, at 12:14 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)